Jump to content

Razkoln

Потребител
  • Брой теми

    16
  • Регистрация

  • Последно посещение

Razkoln's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. с кой акъл и рестартирах. Сега как да въведа паролата на кирилица като още не се е заредил драйвера за кирилица. Голяма гллупост!
  2. Наистина, прав си, не виждам причина да вграждам субтитрите във видеопотока. Конвертирах AVI във VOB с помощта на ConvertXtoDVD. Но ми излязоха субтитрите на маймуница.
  3. Какво правех досега? Свалям филма .avi, свалям субитрите, вграждам ги с AVI ReComp. После, за да може да тръгне филма на стария ми плейър го конвертирам във .VOB посредством WinX Video Converter. И накрая гледам филма. Това всичко, без гледането, може да продължи с часове. Сега, понеже един дефрагментатор ми направи така, че преинсталирах всичко наново, ми се иска да усъвършенствам нещата. Въпросът ми е, може ли вграждането на субтитрите и конвертирането във формат .VOB да стане наведнъж. Така и така и за двете операции се налага да се разасемблира (дали пък се казва така?) файла. Не може ли с една процедура да се извърши всичко? P.S. Night Raven ми беше препоръчал един пакет с кодеци, с който всичко вървеше без да се замислям изобщо, ама като не съм си записал какъв беше. Изобщо проблеми.... не стига кризата...ами и тва
  4. Инсталирах Windows 7. А заедно с него и DirectX 11. И се появиха проблеми свързани с Директ-аХикс11; например Google Earth тръгва съвсем бавно и не може да включи на режим DirectX. Оказа се, че DirectX 11 не се поддържа от моята скромна Standart VGA Graphics Adapter - карта. Но тя работеше много добре с DirectX 9. Та, как да сменя новия модерен DirectX 11 с добрия стар DirectX 9, но да си запазя Windows 7? Оказа се, че не е просто. MB – GB 8I915GMF Graphic Card – Standart VGA Graphics Adapter CPU P4/2,8 gb 2 GB RAM Windows 7, 32 bit
  5. Досега винаги съм инсталирал чрез upgrade: Windows 3.11 -> Windows '95 -> Windows '98 -> Windows XP -> Windows Vista, никога на чисто. Защо сега ме убеждават да форматирам и тогава да инсталирам (Custom)? За да избягване какви евентуални проблеми, породени от Upgrade-a става дума? Не е ли по-удобно да направя upgrade на Вистата за да си запазя разните настройки?
  6. Когато тръгнеш по наклонената плоскост - няма спиране! Vista-та ми е площадславейковска. Сега искам да надградя със Седмица от същата сергия (за 20 лв.). Ще ме засекат ли от Microsoft по мрежата докато ъпгрейдвам? Мога ли да инсталирам без интернет връзка? И изобщо какви притеснения да имам, освен морални?
  7. Извинявай! Какво се случи междувременно? Свалих един по-стар филм - "Пътеводител на галактическия стопаджия" и именно там се натъкнах на това с десинхронизацията. Всъщност на това копие и субтитрите му бяха отвратителни, изсипаха се до половината на филма и посредата свършиха. Така че, десинхронизацията беше пълна, повсеместна и всеобхватна. То и филмът не го биваше в сравнение с книгата, която си е един шедьовър. Добре, че я знам почти наизуст, та успях да проследя действието успешно. После свалих и чисто новия "Slumdog Millionaire" (не знам дали това е много легално), но всичко тръгна както трябва. Останаха ми в съзнанието две дребни съмнения: 1. Защо един път стана вграждането на субтитри, но се загуби синхрона, а втория всичко беше наред? Като и двата пъти посъпих по един и същи начин. 2. Защо, по дяволите, са дали "Оскар" за най-добър филм на този...хм, тази боза?
  8. Първо се вижа от екрана как героят си отваря устата, но звук не се чува, след миг се чува "I'll be back", сиреч няма сихрон между звук и картина (един зевзек казваше "няма синхронизация между пиниз и сурат, гледам и не вярван на ушите си!").
  9. Направих точно това. Махнах All in 1 и сложих K-Lite Basic, процесът тръгна без проблем и завърши благополучно. Благодаря за съвета. НО сега пък героите започнаха да си отварят устите не когато трябва, а на компа си ги отварят по правилния начин. По-нагоре в дискусията ставаше въпрос за такъв проблем, но така и не беше намерено решение. Имаме ни решение на тази досада?
  10. Наистина не ми трябва поддръжка на много видове формати, така че ще последвам съвета ти. Благодаря! Като свърша работата ще се обадя пак да споделя какъв е резултата.
  11. Скоро си купих от пл. "Славейков" Utilities 2008, та от него заредих All in 1 Codecs 6.0.3.0
  12. Ето едно шотче дано помогне нещо. Ако мога още полезно инфо да дам за да си помогна ще го направя.
×
×
  • Създай ново...