Jump to content

stambet0

Потребител
  • Брой теми

    138
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

stambet0's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте отново! След оглед на повечето марки в Интернет се спрях на HP. В момента съм си харесал HP G62-100SL renew. Ако може да изкажете мнението си относно тази марка и съответно модел на лаптопа. Ако имате други предложения, моля споделете ги.
  2. Здравейте! След окончателното ми решение да закупя лаптоп, ще ви помоля да ми предложите няколко модела лаптопи в ценова граница 700-900 лева. Лаптопа ще бъде използван само и единствено за работа с текстови документи, слушане на музика, гледане на филми. Игри няма да споменавам, тъй като окончателно спрях да играя каквито и да е. Нямам предпочитания към определена марка лаптопи. Вие сте сто пъти по-добре запознати от мен с продуктите на пазара и поради тази причина реших да се доверя изцяло на вашия избор.
  3. Днес премислих нещата и стигнах до заключението, че ще е по-добре да инвестирам в настолен компютър. Защо? Уча за последна година в гимназия. Към пролетта ми предстоят пробни изпити т.е. често ще пътувам. Лятото ще работя на морето и след това, ако всичко е нормално, заминавам да уча в университет. През това време ще ми трябва мобилност - точно това с което са характерни лаптопите. Отделно след като взема настолен компютър, ще трябва да купувам и нов монитор, което води до повишаване на бюджета до 1000 лева. Благодаря за помощта от ваша страна. Ще ми трябва такава отново, но в друга тема - тази за избор на лаптоп.
  4. Мина ми през ума това, че компютъра няма да се натоварва до такава степен, че да се налага да има повече от 3GB RAM, но пък, ако ще са ми необходими 3GB, то по-добре да сложа 4GB за да използвам Dual-Channel, а и също така 64-bit Windows 7. Особено второто, тъй като съм чел доста за изключителното ниво на сигурност, предоставено от съответната ОС. В същия момент в който видях поста, бях заредил страницата за преглед на абсолютно същата кутия. Захранването ми е най-проблемната част - след поради същия компонент "умря" предният ми компютър, то в момента гледам изключително строго върху избора на ново такова. Fortron не ми вдъхва много вяра след като изчетох мненията на много хора и 90% от тях бяха, че новите захранвания са по-зле от всякога. Не мога да рискувам цялата система. Видях,че в същата тази фирма има 500W, Corsair 500CX, ActivePFC, но не знам до каква степен е добро. С него и допълнително клавиатура и мишка ще закръгля бюджета до 800 лева.
  5. Помислих върху въпроса и мисля да избера варианта с вградено видео. Разлика в цените е в порядъка на 25-30 лева, но доколкото четох дъното е наистина добро, а и за в бъдеще лесно мога да добавя допълнително видео към системата ( ако се наложи). Относно RAM паметта - изобщо забравих да обърна внимание на работната честота. Вместо споменатата от мен ще закупя 2x1GB DDR3 1333MHz Corsair XMS3 x 2. Не знам кое е по-добро - 4х1GB или 2х2GB. В края на краищата може и да оставя тази на 1600MHz, която така или иначе ще работи на 1333MHz, а разликата в цените е в порядъка на 2 до 4 лева. Попринцип съм избрал определена фирма, започваща с J, тъй като в Сливен няма голям избор от представители на различни фирми. Въпреки това, ако се наложи може и да поръчам от фирма, но тогава ще трябва да потърся някой за сглобяването на системата. Климатик нямам - против тях съм. Компютъра е разположен на място до самото бюро, като съм оставил поне около 30-40 сантиметра от страната, която е към бюрото. Попринцип съм нямал проблеми с прегряване сега, а ако се наложи може да разместя малко конфигурацията на мебелите за да има по-добро охлаждане на системата.
  6. Така. Съставих една AMD базирана конфигурация, като ми е нужна помощ за някои от компонентите: CPU: Athlon II X3 455 Triple Core (3.3GHz, 1.5MB L2, 95W, AM3) BOX Motherboard: Asus M4A87TD/USB3, AMD 870, AM3 (up to 140W), DDR3 RAM memory: 2x2GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance Hard drive: 500GB WD Caviar® Black™, SATA 6Gb/s, 7200rpm, 32MB Тези излизат около 500 лева общо. Нужна ми е помощ относно видеокартата, захранването и кутията. Ако сметнете, че няма да ми е необходима допълнителна видеокарта (като погледнете за какво ще използвам системата), може да сменя дъното с това - Asus M4A88TD-V EVO/USB3, AMD 880G, AM3, DDR3, VGA+2xPCI-E(CF) 128MB On-board или друго с вградена видеокарта. Естествено това е по-добрия вариант от финансова гледна точка. По този начин остават единствено захранването и кутията. Ще бъда искрено благодарен, ако помогнете с някои предложения.
  7. Попринцип и аз съм чел, че при по-малка финансова възможност е добре да се предпочете AMD платформа, тъй като съотношението цена - качество е доста по-добро. Фен съм на Intel, но по никакъв начин не отхвърлям AMD. Не си спомням дали в тази или друга тема четох няколко поста, които също потвърждават, че Fortron не е това, което бяха. Точно поради тази причина пиша тук, тъй като искам тези въпроси да бъдат изчистени. Сега ще помоля за една AMD конфигурация в тази ценова граница - до 700 лева. Видях, че Sten е предложил нещо такова, просто искам да я видя с точен модел компоненти и допълнително да се дискутира нещо по нея. Аз ще се опитам да сглобя една такава и ще постна тук какво съм намерил. Благодаря за вниманието от ваша страна.
  8. Ето каква конфигурация ми бе предложена: Дънна платка: ASUS P8H61-M LE/USB3/LGA1155 Процесор: Intel G620 Pentium Processor 2.6Ghz/LGA1155/1066Mhz Твърд диск: Western Digital Caviar Black 500 GB SATA RАМ -памет: 2x2 GB DDR3 1066Mhz Super Talent Kit Кутия: Не е уточнено все още. Захранващ блок: Fortron HEXA 400W Видео: SAPPHIRE HD 5570 1 GB DD3 HDMI Това ми бе предложено като конфигурация днес. Почетох малко из Интернет и така като гледам конфигурацията ми се вижда добра. Видеокартата е предложена допълнително, ако компютъра се използва за по-тежки приложения за видео и фото обработка. Разбрах, че взема решение за закупуването и, ще трябва да се закупи и по-висш клас дънна платка. Все пак искам да чуя още няколко мнения, тъй като инвестицията е голяма за сегашния момент - идва бал, кандитатстване и т.н. - и искам средствата да са максимално добре оползотворени.
  9. Здравейте отново! Извинявам се предварително за двойния пост. Искам да допълня, че бюджета с който разполагам вече е 700 лева. Всяко мнение ще ми бъде от полза, тъй като точно хардуера е сферата, която не следя толкова често и задълбочено. Отделно не искам да поверя съдбата на бъдещата ми система в ръцета на хора, които искат единствено да те набутат с парите. Отново благодаря.
  10. Здравейте! Мина доста време от последното ми включване тук във форума. В последните няколко дни изпитах известни проблеми и се стигна до това, че вече остарялата ми система реши да прекрати внезапно работата си - изгоряло захранване, като него бяха последвали дънната платка и процесора. Поради тази причина се налага да закупя нова система, тъй като точно през тази година ще ми е изключително необходима. Обръщам се към Вас, тъй като знам, че ще получа точен и ясен отговор. Молбата ми е да съставите компютърна конфигурация за около 500-600 лева (без монитор и оптично записващо устройство (записвачка)). Не съм геймър, играя единствено стари заглавия като World of Warcraft, DotA и то рядко. Компютърът се използва за работа в Интернет, работа с текстови документи, гледане на филми и слушане на музика т.е. нямам големи изисквания относно производителността ( то не се и очаква, погледнато към сумата за която говоря). Желанието ми е системата да е достатъчно стабилна, тъй като работя всекидневно с нея. Ако може само като допълнение да споменете монитор около 22 инча дължина на диагонала, тъй като може да се появи възможност за закупуването на такъв. Благодаря предварително.
  11. Една от основните причини,които ме накараха да започна да се занимавам с компютърен софтуер и хардуер,бяхте точно Вие-екипът(потребителите) на Softvisia.com .Статиите,коите изпълват този форум,различните теми,дискусиите-всички те ме подтикнаха към това.Показаха ми една сфера,която е изключително интересна(и до голяма степен забавна).В днешни дни информационните технологии навлизат все повече в ежедневието на човека,което довежда до опознаването им.До този момент съм прочел хиляди страници с информация относно софтуер и хардуер.Всички те ми помогнаха да разбера базовата структура на дадена система.Това ми даде възможност да помагам на други потребители и в повечето случаи успешно.Все още съм на 16 години,което подсказва,че имам да уча още доста.Сферата на информационните технологии е изключително бързо меняща се,но това по никакъв начин не би ме спряло.Напротив,може би тази причина ме кара да продължавам да се занимавам с това. Първият ми компютър е всъщност този,с който съм в момента.Системата беше закупена през 2007 година и от тогава насам не съм имал сериозни проблеми с нея.Може да се каже,че съм "casual gamer",но това е много по-добре,отколкото да стоя във виртуалният свят повече от 12 часа на ден.
  12. Точно за това се бях замислил - защитната стена.Но изобщо съм изключил,че съм зад рутер,което улеснява избора.На виртуалния компютър изпробвах програмата точно в комбинация с Avira AntiVir Personal.Останах изключително доволен.Благодаря за бързия и точен отговор.
  13. Здравейте.От известно време тествам DefenseWall на виртуалния компютър и останах изключително доволен от програмата.Имам все още няколко въпроса относно нея..Задавам ги тук ,тъй като забелязах,че има доста потребители,които използват програма,а и знам че тук винаги ще получа ясен и точен отговор.Та...В момента защитавам системата си с Outpost Firewall Free и Avira Antivir Personal.Ще е нужна ли допълнителна защита на системата,след инсталацията на DefenseWall(съответно деинсталация на Outpost Firewall Free)?Периодично сканирам системата със SAS и MBAM.Тествам антивирусен софтуер на виртуалната машина,но все още не мога да направя точния избор.Голямо внимание обръщам и на заеманите ресурси,тъй като системата ми е слабичка.Та,ако може да предложите няколко комбинации от защитен софтуер(включвайки DefenseWall),,които да изпробвам и по този начин да реша,коя пасва най-добре на ОС.
  14. Събрахме се тесен семеен кръг.Паричката отиде при майка ми,което не се бе случвало от много,много време.Дано това да вещае нещо хубаво.
  15. Start -> Settings -> Control Panel -> User Accounts -> Change the way users log on or off -> поствяш отметката пред опцията Use the Welcome screen
×
×
  • Създай ново...