Jump to content

Belial

Потребител
  • Брой теми

    154
  • Регистрация

  • Последно посещение

Belial's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. GTX970 Gigabyte G1, драйвера е от сайта на Techpowerup от немския server, версия 368,81. Монитора е само един, под актуализации ъпдейти ли имаш предвид ? Ако е така спрял съм ги преди известно време. И още нещо ми прави впечатление местят се иконите само от лявата страна, в първоначалния пост съм написал дясната ама съм се объркал. Тези от дясната всъщност не се разместват ?! p.s. А има ли значение, че монитора е вързан за видеото с miniDisplayPort кабела ?
  2. Извинявам се ако не съм уцелил правилния раздел. Та преди някой друг ден смених стария монитор с MG279Q, и още след първото "заспиване" иконите от дясната страна се разместиха, в смисъл отиват на долу не знам как да го обясня по-точно. Освен това разни др. програми като Skype, uTorrent и Foobar са как да кажа все едно съм ги "свил" не се сещам точната дума. Естествено Auto arrange icons е с махната отметка, другото което пробвах е на по-рано споменатите програми в Properties--Compatibility сложих отметката на Disable display scaling on high DPI settings, обаче не помогна пак там (Compatibility) зададох run a program in compatibility mode in Windows 7 и пак нищо. Четох тук в форума за някаква програма ERUNT обаче не схванах връзката с разместването на иконите? Другото решение което намерих в този сайт не съм сигурен дали се отнася за моя проблем. Та понеже нямам идея какво да правя, ще бъда благодарен ако помогнете Забравих да напиша ОС e Windows 7 Home Edition. Ъпдейтнал съм драйверите на видеото с последните налични щото някъде пишеше, че може би проблема е в тях.
  3. Предния ми комп - HP купуван през 2006 си имаше и диск с Windows XP, и някакъв repair диск с който един път отървах преинстала...А тука с в случая еднократен лиценз и уж компа с Win, но ако ми се наложи преинстал или трябва пиратски или трябва да си купя ново копие ?
  4. Искам да преинсталирам win7, но нямам инсталационен диск защото машината е 'маркова' - Asus и в кашона нямаше диск с win7, от магазина ми обясниха, че така ги изпращали от производителя. Иначе на кутията на компютъра има лепенка с сериен (лицензен) номер на Windows-а, въпроса е откъде да си дръпна копие ? В сайта на Майкрософт не намирам поне, а не искам да дърпам пиратски копия от торентите. Сега сигурно въпроса ми е тъп, ама не съм много наясно...
  5. Благодаря колега, от твоя тема водях, че тези 'бавни' сектори са някаква индикация за проблеми в бъдеще с харда ? Дали да не си архивирам инфото и да си купя нов диск ? М/у другото от чисто любопитство странно е че SeaTols не откри проблеми а Victoria намери такива, явно самото сканиране е на различен принцип или ?
  6. Ето и картинката от Victoria: http://picbg.net/u/17084/56781/810408.png
  7. Благодаря ти колега. Ами беше 38 през половината от времето, накрая е качил на 39 явно (заспах), но мисля на 40 не е бил. В стаята няма климатик е доста горещо. Иначе от HD Tune го гледам, че държи около 37 (през останалото време). Искам и друго да питам, после го тествах с Victoria под Windows и там не изкара грешка, но ми 'изкара" някакви предупреждения нещо за сектори и ms, това някакви 'бавни' сектори ли са ? Довечера ще постна картинка от програмата.
  8. Въпрос: Сканирах с SeaTools for DOS Long Test : http://picbg.net/u/17084/56781/810051.jpg Доколкото разбирам теста е преминал успешно ?
  9. Деинсталирах почти всичко без хъб-а клавиатурата и мишката ама все таз'..
  10. Изпълних всичко ама не виждам неактивни устройства, освен това дето съм маркирал: http://picbg.net/u/17084/56781/737863.png На харда няма нищо неактивно, другото се вижда, макар това да не е точно Storage volume. ами нещо свързано с System restore...
  11. Както е видно от заглавието, при борба е една мъртва флашка Verbatim, докато се опитвах с Acronis, рестартирах с флашката която се намираше в USB-то. В последствие всички USB-та отказаха, влязох в Device Manager-а и ъпдейтнах драйверите, USB-та се оправиха ама до следващия рестарт или пускане на компа. Пробвах да ги ън-инсталирам не се получи, пробвах да ги инсталирам наново от сайта на Intel и АСМедиа не стана. Пробвах с едно live CD с Ubuntu и USB-тата тръгнаха, заради което си мисля, че проблема е софтуерен все пак. Пробвах с Driver Sweeper ама нямаше какво да изтрия с него. Странното е, че щом се ъпдейтват всеки път драйверите, това означава, че са някъде на харда ? Защо Windows-а (или там каквото е) не ги намира при всяко пускане ? Ето и една картинка за за какво става въпрос: http://picbg.net/u/17084/56781/736885.png Става въпрос за Windows 7 Home Premium 64 bit-a SP1, ще бъда благодарен за идеи какво друго да направя, без да преинсталирам...
  12. Теста с го направих под DOS пуснах advanced test, ето резултата : http://picbg.net/u/17084/56781/727597.jpg Възможно е да съм го спирал неправилно, самия комп от време на време още преди този проблем забиваше и само включване наново го оправяше. Daemon tools няма и никога не е имало на компютъра, Това е и самото съобщение което излиза всеки път като включвам PC-то: http://picbg.net/u/17084/56781/727601.jpg Малко с телефона ето и "втора" част : http://picbg.net/u/17084/56781/727684.jpg Днес като пусках NOD-а ми направи впечатление, че сканира D-то много бързо, докато друг път отнема доста време. Както писах на D-то има някаква back up програма, дали тя нещо се е бъгнала ? Ето и един HD tune тест, няма пряка връзка с темата ама като допълнителна илюстрация: http://picbg.net/u/17084/56781/726246.png Сори за плакатите, нещо не мога да ги оправя тези картинки..
  13. Хм...де да знам, дай една 'картинка' със съобщението..
  14. Да ама няма файлова система, може би това е проблема. Като форматираш задай FAT 32 ?
×
×
  • Създай ново...