Jump to content

Petar_kir2000

Потребител
  • Брой теми

    439
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Petar_kir2000's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Съгласно думите на @Night_Raven това не е вярно! Принудителното пускане веднъж седмично с нищо не подобрява режима на работа на батерията. Точно обратното, ще изисква последващо дълбоко зареждане, което в същност е нежелателно. Най-добре е ползвайте лаптопа като лаптоп и не му мислете! Рано или късно батерията ще му отиде и в повечето случаи, вие няма да сте виновни.
  2. И в двата варианта има скрити разходи - определено трябва да си купиш към антените и Power Injector за захранване на антените. А те струват към 50 лв. Така че с бюджет от 100 лв. нещо ново няма да стане. И двата варианта на колегите ще дадат стабилна връзка, но за тези пари... Има и други "побългарени" варианти. Предлагам ти един: 1. Ползваш някой ефтин рутер. Например TP-LINK TL-WR841N с две антени - цена около 35 лв. 2. Настройваш го на Bridge - виж тук: http://blog.jeffcosta.com/2011/09/29/create-a-wireless-n-bridge-with-2-inexpensive-tp-link-routers/ 3. Слагаш му 2 усилващи приспособления на антените - такива има много в нета - цена 2-4 лв. виж тук: или тук: https://www.youtube.com/watch?v=YOBfxbpxosA ето ти и темплейта за антенния отражател - antenna.pdf Това поне съм го правил - малко е играчка, но поне с 30-40% се подобрява сигнала. Пробвай и ако не те удовлетворява - събирай пари - поне 200 лв. бюджет.
  3. За какво е тази дискриминация??? А за желаещите да живеят в Бургас? Програмата не е на териториален принцип, нали?
  4. Да, после почистваш с микрофибърна кърпичка и нямаш грижа! Лично съм пробвал. В никакъв случай не ползвай разтворители!!!
  5. Пробвай със спей за очила! Продава се в оптичните магазини.
  6. Пробвай Restore Fast User Switching (No 34) от тук . Между другото, използваш ли някаква програма за "почистване на регистри"? Вземи я махни!
  7. Радвам се, че ги разбираш "тия работи". Съжалявам, ако съм те засегнал. И грам ирония към теб не съм искал да изразя! Просто се страхувах, дали си/са ме разбрал/и - нищо повече! Иронията беше към мен (защо ли се занимавам с това...). Не мисли, че всеки иска да ти направи зло и да те навика. Има и други хора! Не знам какво те е накарало да мислиш така в петък вечерта, навярно си много уморен и ядосан, че не продължаваме на финала... Явно не си ме разбрал! Тук не става въпрос за заобикаляне на нещата, а за тяхното оправяне. Но ти и без мен знаеш тия работи. Извинявай!
  8. Да така е. Когато използваш DMZ е все едно си боднал директно кабела в компа. Между другото има си и правила да управление на DMZ и използване на защитната стена, но просто нямам време да го обясня по-подробно. Накратко: 1. Само една защитна стена с най-малко 3 мрежови интерфейси, които ще бъдат използвани, за да се създаде мрежова архитектура, съдържаща DMZ. Външна мрежа се формира от ISP за защитната стена на първия мрежов интерфейс, вътрешната мрежа се формира от втория мрежов интерфейс и DMZ формира третия мрежов интерфейс. Защитната стена се превръща в единствена точка на въздействие върху мрежата и трябва да бъде в състояние да се справи с всичкия на трафика на DMZ, както и този на вътрешната мрежа. 2. Може да се ползва двойна стена. Това е един по-сигурен подход за защита на DMZ. Първата защитна стена (наричани още "front-end" защитна стена) трябва да бъде конфигурирана така, че да позволи преминаване на трафик, предназначен само за DMZ. Втората защитна стена (наричана също "back-end") позволява само трафик от DMZ към вътрешната мрежа. Някои препоръчват двете защитни стени да бъдат осигурени от два различни доставчици. Ако атакуващият успее да пробие първата защитна стена, то ще отнеме повече време, за да пробие след това втората, ако тя е направена от друг доставчик и по този начин е по-малко вероятно да пострада мрежата. Тази архитектура определено е по-скъпа. Използване на различни защитни стени от различни производители, понякога се описва, като компонент на стратегия за сигурност - "защита в дълбочина". Ако знаеш английски прочети тук Мисля (само мисля), че успях да ти го обясня,а?
  9. И не забравяй моето предупреждение относно вирусите. После да не пишеш на Night_Raven да ти лекува компа...
  10. Ако искаме да бъдем точни, то поровете трябва да са TCP+UDP - 135 и 139. Но това ще ти доведе много неприятности, включително и вируси и тем подобни гадини. Не ти го препоръчвам. Може да пробваш да създадеш VPN и през нея да работиш, но и това едва ли ще ти е лесно виж тук: http://www.onecomputerguy.com/networking/xp_vpn_server.htm
  11. Пробвай DMZ (demilitarized zone). Демилитаризираната зона представлява самостоятелен мрежови сегмент, в който информацията е под протекцията на защитни стени. Външните потребители имат достъп до DMZ, но не и до останалата част от корпоративната мрежа. Достъпът до данните и услугите от DMZ-сегмента се осъществява само през защитна стена. Комуникацията между DMZ и вътрешната мрежа също се осъществява чрез защитна стени със свои правила. Опитай се да дадеш статичен адрес на този комп,от който искаш да споделиш папката. Това трябва да стане през DHCP сървъра(съжалявам, но не познавам твоя модел на рутер, за да ти обясня по-подробно). Този сървър трябва да има и опция за статично определяне на адреса на прикачените компютри. Та в тази страница нагласи статичен адрес на твоя комп. После задай в DMZ същия адрес. Тогава(поне на теория), трябва да се виждат споделените папки и от вън. Много е важно и как е настроена защитната стена, т.е. дали е разрешено да се гледа отвън... Пробвай, може и да стане.
  12. Няма наглост, а просто отговорът е елементарен: В записа на текущата връзка е записана невярна/променена настройка на мрежата. Тя може да е под същото име до да има други настройки. Така че изтривайки записа на текушата настройка, ти ще бъдеш принуден да въведеш новата - вярна настройка!
  13. Не са добри напреженията ти. Какво ти е захранването? Ако трябва измери с мултицет напреженията на захранването. Като общо - насочи вниманието си към него.
  14. Това с каналите е меко казано "пълна глупост", защото телефона ти трябва автоматично да сканира честотния диапазон за налични сигнали и при регистриране на такъв, да започне процедура на разпознаване и свързване с Точката за достъп (Access point) или Рутъра. Проблема ти вероятно е точно в този етап - взаимно неразпознаване или отказ на рутъра за достъп. Причини разни - в рутъра - неправилни настройки на рутъра, налични филтри, поставени ограничения в адресацията и др. - ограничния на самата мрейа по TTL; - в устройството - неправилни настройки за автоматично или ручно разпознаване. Между другото, телефона ти разпознава ли някаква друга межа освен твоята или изобщо "няма живот".
×
×
  • Създай ново...