Jump to content

kaiza

Потребител
  • Брой теми

    16
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

kaiza's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте хора! Проблемат е че днес като включих компютъра той тръгна обаче на монитора не се появи нищо, пищялката не иписука. Рестартирах компютъра, спирах го пусках го но нищо. Когато махнах видеокартата и включих монитира към вградената всичко тръгна нормално, появи се картина, всичко. Снощи всичко си беше и работеше нормално. Нямаше никакви призначи че нещо не е наред. Аз имам тук друга, стара тема пак за проблем с тази видеокарта. Проблем който успях да отстарня и видеокартата досега работеше нормално. Предишният проблем се дължеше на кондензатор който успях да подменя. Ако може да споделите мнение какъв може да е проблема и дали мога да направя нещо по въпроса. Благодаря предварително!
  2. Хора знам как се прави. Просто се шегувам! Не използвах "пече" не в буквален смисъл , че ще я сложа във фурната.
  3. Днес след като занесох видеокартата при вещо лице се оказа че проблема идва от кондензатор понеже след като се изключи компютъра и се изчака 5-8 мин. всичко отново тръгва нормално. А колкото до вертикалните линии които се появават на монитора след като включа компютъра - след като се порових в няколко форума стигнах до извода че проблема е от чипа и най-вероятно трябва да я "пека" , но тва ще почака. Първо трябва да оправя първоначалния проблем. Като направя ремонтите ще пиша какво е станало. За сега по живо по здраво и кои от къде е! П.П. Благодаря за вниманието и отделеното време!
  4. По точно монитора става на бели и май сини вертикални черти целия, малко след което от монитора се чува звук както когато изключим компютъра и картината изчезва. А и днес я тествах на друг компютъра и там проблема с чертите го няма обаче първоначалния проблем си го има.
  5. Значи след като смених пастата тествах картата на моя компютъра. Сега отново сложих паста и сега ще тествам и после ще писша.
  6. Значи да уточня: след като смених пастата и стетвах картата стана това че когато ми зареди ъиндоуса и десктопа монитора става целия на розови, сини и бели квадратчета. Тогава почистих пастата пастата но нищо не се промени.
  7. Здр. Аз Имам същия проблем като на 3 и 4 снимка, оба4е при мен е на целия екран и става врднага щом включа компютъра и ми зареди уиндоуса. Малко след това дисплея става тъмен. Казаха ми, че това ще да е от рама или от чипа на видео картата. Ако има начин да се оправи ще е хубаво. Само да кажа че нямам никаква паста на чипа. И видеокартата е Nvidia Geforce 6600 le 256 mb.
  8. Ок. Утре ще я пробвам, ще видя кво е положението и ще пиша. Не искам да бъда песимист обаче имам чувството че накрая нищо няма да излезе от тая видеокарта, но само времето ще покаже.
  9. Значи мултицета показва 12.47-48 V. Доколкото знам тва е в допустимите стойности т.е в конектора всичко би трябвало да е наред.
  10. Междодругото еи ся свалих вентилатора за да видя както ми каза за пастата и видях че 3 от съпротивленията които са на чипа бяха изцапани с паста от преди. Пстата беше силиконова. Аз почистих съпротивленията и сложих и паста щото предишната беше изсъхнала обаче резултата е същия. Утре ще я пробвам на друго дъно и ще видя какво ще стане. А за напрежение къде и каво да меря ако може да уточниш ?
  11. Еми и аз тва си мисля че проблема е от видеокартата обаче не мога да се сетя каква точно може да е причината. А захранването е 350w delux.
  12. Направих и това с драйверите и отнов същото: като я сложих всичко си тръгна нормално, но когато кмпютъра се рестартира след инсталцията надрайверите отново всичко работи обче няма картина и пищялката не пищи. А и ако имаше нщо в слота нали щеше да прави проблем и при другата карта, а при нея всичко си е наред. А ида попитам: нали картат има допълнително захранване. дали то може да създава проблем?
  13. За пиновете ми казаха и ги почистих с гума за молив. А иначе би трябвало да влиза добре. Аз като я слагам я натискам докато не щракне тва където е в предната част на слота което заключва картата. А слота с кво да го почистя ? С четка и технически спирт става ли ? Щото аз така знам че се чисти дънна платка.
×
×
  • Създай ново...