Jump to content

aaster23

Потребител
  • Брой теми

    201
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

aaster23's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте. На скоро се сдобих с Acer Aspire V5-591G-77DF. Лаптопа има стандартен SATA 2.5'' и един M2. 2280. На SATA 2.5 сложих едно SSD и сега се чудя дали има начин на M2.2280 да сложа един 2.5 хард диск. Въпросът ми е, има ли кабели от M2.2280 към SATA2.5?
  2. Конфигурацията дойде с 4*1GB 800MHz RAM. Аз слагам 667 MHz, защото имам 4*2GB от нея. Операционната система е Windows 10, но не е от windows-a (хахах много рядко го казвам), защото и в биоса са по същия начин. Иначе процесорите и дъното поддържат 667MHz RAM и съм сигурен че всички платки рам са със еднакъв stepping. Иначе по книжка за Quad трябва да са на DIMM 1,2,3,4, а при мен тръгна на DIMM 1,2, 5,6. Много съм озадачен, понеже според всичко което прочетох по форумите трябва да ми даде грешка, а то върви.. Но както казва @LinusTechTips, Silicon Lottery ...
  3. Здравейте. Имам един Dell T7400, купуван на старо. Дойде с 2 екстендъра за рам - https://i.ebayimg.com/images/g/A5YAAOSwH09ZEH1f/s-l225.jpg(не знам как се нарича, не ме съдете ) и с 4 платки DDR2 RAM на 800GHz. Имам останала рам от една стара конфигурация (да сървърна е, но е 666MHz) и реших да я сложа на тази конфигурация. Ще кръстя платките PL1, PL2, PL3, PL4 (всяка е по 2GB)а слотовете са си както си вървят DIMM1 до DIMM8. Във "user manual" или доколкото успях да намеря за Dual Channel платките трябва да са PL1 - DIMM1 и PL2- DIMM2, а за Quad Channel, PL1-DIMM1, PL2-DIMM2 и така до DIMM4. Понеже имах проблем с рамта на старата конфигурация започнах да редя платките една по една. Когато сложих PL4 в DIMM4 получих "The beep of you did something wrong". PL4 поставих в DIMM3, като DIMM4 оставих празна и машината тръгна както трябва. Слагам PL3 във DIMM4, отново "The beep of you did something wrong". След като попрочетох в интернет във форумите на Dell попаднах на една тема, подобна на моята. След доста четене и как трябва платките да бъдат на DIMM1, DIMM 3, DIMM 5, DIMM7 или на DIMM 2,4,6,8 реших че е ред на един бъдещ инженер да се прояви. Наредих ги във DIMM1,2,5,6 и ВОАЛА, машината тръгна. Е да но Windows разпозна само 4GB и вървяха на Dual Channel. Легнах да спя. Пускам компютъра на сутринта и Aida ме изненадва със 4 платки, работещи на Quad Channel. Въпросът ми е следният- Аз ли съм глупав и не мога да спазвам упътвания, RAM-та ли е проблемна или проблемът е във северния мост?
  4. Деинсталацията проработи! Иначе клавиатурата работеше преди Windows, сигурен съм защото влизах в BIOS за да проверя нещо. Благодаря!
  5. Здравейте съфорумници. Казусът е следният: Имам компютър, Dell Precision WorkStation T7400, Windows 10 x64. Когато свържа PS2 клавиатура към него, тя не работи. USB клавиатурите работят, PS2 мишки също. Пипах по регистрите както казват, но пак нищо. Във Device manager ми дава че PS2 Keyboard има проблем и когато дам да се Update-не драйвера, windows казва че няма по-нов. Някакви предложения, как да накара клавиатурата да работи? https://imgur.com/a/oUJVh
  6. Влез във настройките на Internet Explorer-а -> Опции за интернет -> Програми -> Управление на добавки и от там махаш всички неща които ти изглеждат нередни. Това не е вирус, не се засича от нищо просто защото е AdWare представен като добавка в Internet Explorer, Google Chrome и всички браузъри.
  7. 1-во сървърът ти не е настроен от essentials. 2-ро портът ти трябва да е bridge-нат 3-то виж грешката "FAILED TO BIND TO PORT" Говори с Виваком да ти bridge-нат порта на 25565, също така когато искаш хора да влизат в сървъра ти трябва IP-то да завърша с порта, пример 92.222.126.79:25565
  8. BIOS-ът го update-нах до последна версия преди около година. Интересно е, че сложих захранването на друга машина, светнаха диодите по дънната платка, но при опит за стартиране пуска 1 кратък Beep, захранването врътва и спира.
  9. Абсолютно съм сигурен, че смених батерията па БИОС-а при спряно захранване, защото трудно се забравя мъкненето на 15 килограмова кутия
  10. Да, точно така. Когато включа захранването в мрежата, мишката и диодите на Lan-а светват.
  11. Мишката и LAN-а светят. Имам чувството, че пиновете са окъсени. Ако е така, какво мога да направя?
  12. Не е нужно да регистрираш модела на телефона си, защото самият Google Play има тази информация! Влез в Google Play през компютър/лаптоп и опитай да инсталираш някое приложение през профила който използваш на телефона. Ще те попита къде да бъде инсталирано приложението и ще ти предложи марката и модела на телефона ти.
  13. Пробвах варианта със окъсяването, но не можа да тръгне. Други идеи? Допълнително да попитам, вързани са 8 кабела с различен "произход" (един за USB, един за Audio жакът, един за копчето и още един Audio-In жак), но брат ми ми спомена, че при включване на една аудио система към предният Audio жак, компютърът е спрял и от тогава не тръгва. Та възможно ли е да е окъсено самото дъно? Ако помогне, при наличието ток до машината мишката, LAN ледките и всичко си свети както подобава.
  14. Здравейте съфорумници. Днес брат ми ме изненада с новината, че HP XW8600 Workstation-ът ми не работи. Когато се прибрах останових, че проблемът идва от копчето за стартиране и по-точно, то не работи. Смяната на батерията на BIOS-ът не реши проблемът. 100% Съм сигурен, че не е от захранването, а другите части съм ги сложил на друг Workstation. Как мога да сменя копчето и има ли друг вариант за стартиране на системата?
  15. Обнови си Driver-а на видео картата и инсталирай флаш player. Кой браузър използваш?
×
×
  • Създай ново...