Jump to content

dan40o

Потребител
  • Брой теми

    1553
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

dan40o's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Всъщност разреших проблема с много четене. Първо този модел лаптоп някакъв проблем с драйверите на двете устройства(HD4600 и R5 M230) под ОС различна от 8/8.1. Много хора пишат за същия проблем обаче решенията са всеки път различни. Под OS 7 SP1 x64 драйверите се инсталират, но не тръгват. Интересното е, че при Windows 10 драйверите се инсталират за Intel HD4600, за AMD също се инсталират, но не е пълната версия. Температурните сензори и оборотите на вентилатора не се засичат правилно. Перката винаги върти бързо и съответно създава шум, макар че лаптопа е студен. От там разбрах, че нещо не е в ред. Дори драйверите от официалните сайтове не тръгват коректно Помислих си ,че има проблем с двете устройства. Затова реших да пробвам последно с 8.1. Инсталирах 8.1. От BIOS смених опцията от Swichable Graphic на UMA. Съответно се игнорира AMD видеото. Инсталирах първо драйвера на интелската карта. От сайта на леново за съответния модел лаптоп. От сайта на интел НЕ тръгва. От BIOS върнах Switchable Graphic, за да се появи и другата карта в Device Manager. Сложих драйвера от официалния сайт на AMD, защото от сайта на леново за конкретния модел лаптоп не тръгва, пише, че не се разпознава у-вото. След което инсталирах всички останали драйвери и всичко се оправи. При някои хора BIOS ъпдейт помага, при други смяна на дъното. Не съм стигал до BIOS ъпдейт, защото не намерих по-нова версия от инсталираната.
  2. Lenovo G510 Windows 7 SP1 x64 На интелската са пробвани драйверите предоставени от сайта на леново за конкретния модел лаптоп, но не тръгва инсталационния файл. Дава грешка "This computer does not meet the minimum requirements for installing the software". От сайта на интел тръгват само драйверите с версия 15.40. Другите дават същата грешка като по-горе. На AMD картата са инсталирани драйверите от сайта на леново предоставени за конкретния модел лаптоп. Инсталираха се успешно, но все така с удивителна, че не функционират добре. Вероятно се дължи на интелската видеокарта. От BIOS за избор на видеокарта е посочено Switchable video graphics. Има ли начин да се подкарат двете карти или са повредени?
  3. Много добре. Полезна информация. Може би ще се насоча към Pro-BG там е най-евтин. Благодаря.
  4. Не ме бърка откъде ще го купя, просто го видях там от pazaruvaj, другите магазини бяха някакви съмнителни. Абсолютно си прав. Много зависи и как се използва. Фактори бол. Другия месец към средата ще поръчам всичко накуп и ще драсна какви са ми впечатленията. Благодаря много
  5. Разбрах. Разгледах Тошибата, 6TB за г/д същата цена като WD Purple 4TB. Само че получавам 2TB+. Което е супер. WD Red Pro са си 100+ лева разлика, което не ме устройва. Не съм имал наблюдения от 3.5" тошиба по-скоро 2.5 но не останах доволен. Надявам се че 3.5 са по надеждни. Ще ти се доверя и ще се спра на този от линка 6TB от Ardes. Относно докинг станцията когато изключа машината трябва ли да изключа USB-то? Или захранването от тока на докинг станцията? В смисъл, че ако се спре машината дисковете ще продълждат да се въртят(работят)? Не съм много наясно как се използва докинг станцията. П.С. С 6TB диск + ST-то 1TB, 7TB смятам, че ще са ми достатъчни. По нататък ако се предаде ST-то може да го сменя с още една такава тошиба.
  6. Спрях се на докинг станцията. Другия месец ще я поръчам. Най-евтина излиза от JAR, но не съм впечатлен от персонала им, затова ще си я поръчам от JMT. Твърдия диск на който се спрях е WD Purple 4TB 3.5". Него ще го ръчам от outmax, защото излиза по-евтин с 13.70лева. Всъщност не съм напълно сигурен че Purple е удачен вариант затова ще изчакам още мнения. Макар, че не съм имал проблеми с WD все още.
  7. Ardes - поръчани са два лаптопа Lenovo втора ръка реновирани 14". Всичко с описанието им съвпада. Машинките работят отлично, цената им беше изключителна за тези параметри. Обадиха се на следващия ден сутринта да потвърдя поръчката. На другия ден дойдоха добре опаковани с гаранционните карти всичко 6+. Оценка 5. https://tashev-galving.com/ - Поръчани са кабели и полиуретаново лепило тип "салам". Обадиха се на следващия ден да потвърдя поръчката. Пратени на същия ден и на другия ден ги получих добре опаковани и с касови бележки. Оценка 5. Outmax - Поръчан твърд диск (Western Digital Blue Mobile 1000GB 5400 128MB SATA 3 WD10SPZX) и рам памет (Kingston 4GB DDR3 1600). Обаждат се за потвърждение на поръчката. Човека е изключително любезен. Всичко идва добре опаковано с гаранционни карти. Оценка 5. https://bateriya-laptop.com/ - поръчана батерия за лаптоп MacBook Pro A1278. Първо пратиха батерия за друг лаптоп. Обадих се за смяна и да обясня каква е ситуацията. Човека излезе разбран и сменихме батерията. Но не ми харесва, че всичките транспортни разходи са за моя сметка. Пратиха батерията оказа се че е повредена след 20-тина цикъла на зареждане и разреждане затова звънях пак да обясня какво се случва. Пратих им батерията и те ми пратиха 6 клетъчна по-голяма за този лаптоп. Всичко добре. Но транспортните разходи отново за моя сметка. Батериите идват добре опаковани с отвертка в комплекта и гаранционна карта. Оценка 4.5
  8. Разгледах предложенията и ми допадат. Имам няколко въпроса. Докинг станция или кутия за външен твърд диск е по-добре? Докинг станцията гледам че интерфейса и е USB 3.0. При изпълнение на FHD, FHD+ видео от твърдия диск, който се намира в докинг станцията, ще има ли някакви насичания заради скоростта на четене? Докинг станцията има ли някакъв драйвер към нея или е Plug n Play? Ако кутията е по-добрия вариант, с какво захранване да е? Външно с адаптер или от USB-то? Ако е от USB-то няма ли да консумира прекалено много ток(mA)? П.С. Тази ми допадна, че има място за два твърди диска. П.С.2 Кутията изгледа доста добре, защото диска е изцяло скрит от кутията, но има място само за един твърд диск. Докато докинг станцията диска стърчи навън, а главно ще стои на бюрото, ще прахоляса.... П.С.3 Машината има USB 3.0 2x свободни. Като едното се използва от време на време за флашка и USB 2.0 1x заето от USB мишка.
  9. Преносима машина има 2 твърди диска SATA 3. Единия HDD е ST1000LM024. Който беше пострадал от логически лоши сектори преди 3 години. Закърпен е с HDD Regenerator и досега да чукна на дърво не е имал проблеми. Работи на мястото на оптичното у-во. Втория HDD WD5000LP-LX беше купен в последствие и работи като основен(Windows е инсталиран на него). На ST1000LM024 се използва за съхранение на филми и сериали с високо качество. На WD5000LP-LX имам важна информация, музика и малка част от филмите защото ST-то е пълно до горе. Идеята е, че смятам лек ъпгрейд на машината със SSD, проблема е че трябва да изтръгна единия хард, а ми е бая нужен. Единственото, което се сещам като вариант е докинг станция. WD-то най-вероятно ще остане на мястото на оптичното у-во. Разгледах няколко докинг станции, но търся мнения, който е използвал, плюсове и минуси. Също така занапред обмислям да взема твърд диск с обем 2-3TB отново за съхранение на филми и сериали. Очаквам мнения относно докинг станции или други идеи за съхранение на инфо.
  10. Аз съм с Black WD 500GB 7200rpm на лаптопа ми, купих го преди 2 години. Консумацията му на ток даже е по-малка от на стария ми диск, който беше 1TB Seagate 5200rpm. На WD-тата в този sheet има инфо за консумацията когато е в idle, read/write и т.н.
  11. Само термолепенка се слага без паста. И да, термолепенката на чипсета/видеочипа да е 1мм, ако е на VRAM и/или VRM се слага 2мм или 1.5мм. Зависи каква е била стоковата. Там където е имало термолепенка не може да сложиш термопаста. Не ми се обяснява, защо.
  12. Термолепенките трябва да са 1мм, 1,5 и 2мм се слага на VRM или VRAM чиповете. Като разглобиш всичко наново е препоръчително да сложиш паста наново. Като старата я избършеш старателно.
×
×
  • Създай ново...