Jump to content

stivnnik

Потребител
  • Брой теми

    143
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

stivnnik's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Допускам че виновника за проблема е IE9, който инсталирах чрез Windows Update едва ден преди да се появи синичкия екран за пръв път. Махнах го днес и чакам BSoD да се покаже отново за да се потвърди или отрече предположението ми.
  2. Оставих го да поработи известно време без натоварване.
  3. Тях не съм ги следил. Някаква програмка за целта? Everest би ли ми свършила работа? Също така понякога не мога да оставя машината на stand by (S3). Екрана изгасва, но вентилаторите продължават да работят, като за да го събудя трябва да го рестартирам със съответния бутон на кутията.
  4. Здравейте, от близо седмица през произволни интервали от време се появява въпросния син екран. DRIVER_POWER_STATE_FAILURE STOP 0x9f С Windows 7 Ultimate SP1 съм. Скоро не съм инсталирал/преинсталирал драйвери, нито пък съм добавял нов хардуер. Пуснах chkdsk /R /F на C:\ диска, както и тествах паметта за грешки с вградените в седмицата инструменти. Това е последният, от тази сутрин, а останалите са същите като него - само датата и часа са различни. Благодаря предварително! Поздрави, Стефан
  5. Здравейте, иде реч за БД с колация cp1251_bulgarian_ci, в която е писано от PHP системка, работеща под UTF8. Както сами се досещате, всичко на кирилица в базата данни изглежда по този безумен начин: Сега някак PHP скриптчетата изкарват правилно йероглифчетата от БД, но ако не взема мерки сега, по-нататък ще си имам ядове. Затова има ли начин да конвертна БД в utf8, без да загубя информацията записана вътре? Благодаря предварително!
  6. Рисковете при ъпдейт на BIOS са ми известни, но мисля че шанса да стане някой фал е минимален, стига биосчето да е съвместимо с дъното.
  7. Здравейте, наскоро един приятел ме открехна за Instant boot BIOS-а на Phoenix и днес реших да го пробвам на лаптопа. Машинката е Acer Aspire AS5738G. В официалния сайт на Acer не фигурира гореспоменатия BIOS и абсолютно никъде не мога да го открия, въпреки че е излезнал преди повече от година. Бихте ли ми помогнали с намирането и инсталацията на бързото BIOS-че (стига да се поддържа от лаптопа ми). Благодаря предварително!
  8. Здравейте, търся програма, с която да мога да влизам в акаунта си във Windows 7, използвайки USB флашка, а не парола. Намерих някаква Rohos Logon Key, но има прекалено много бъгове. Разчитам на Вас, да ми препоръчате добра програмка за целта. P.S. Може и да е със сертификат. Поздрави, Стефан
  9. Нали каза, че освен нода имаш и MalwareBytes Anti-Malware 1.50 Pro? Ми според мен това ти е напълно достатъчно. Колкото повече антивирусни слагаш, толкова по-тромав става компа, и толкова по-малко ресурс остава за другите програмки, игри и прочие. Можеш само да си включиш защитната стена на Win-a, ако вече не е включена. Обаче ако имаш сериозни осонования да мислиш, че някой се опитва да ти навреди и гореспоменатите програмки няма да му попречат (което е малко вероятно), можеш да сложиш Acronis TrueImage. Това е програмка за бекъп на харда - архивираш C:\ дяла всяка седмица например (или когато си поискаш) и ако има проблеми връщаш всичко назад и забравяш
  10. Не става ли с деинсталация на въпросната програма? Или може би има опция някъде по менютата? В краен случай може да ползваш инсталационен диск на Windows и чрез recovery console да възстановиш оригиналния boot record.
  11. С какъв ОС си? Пробвал ли си ръчно да създадеш директорията?
  12. stivnnik

    usb boot

    1. Зависи от ОС-а, който искаш да запишеш на флашка, и от ОС-а, през който ще правиш флашката. 2. Абсолютно - форматираш флашката и отново си става нормална... Даже ако е достатъчно голяма ще можеш да записваш на нея и без да триеш ОС-а. 3. Тук не съм съвсем сигурен, но мисля, че от BIOS-а зависи дали дъното ти поддържа зареждане от USB или не.
  13. Не е автоматично. Първо принтира нечетните страници, после хващам излезлите листа, вкарвам ги обратно и излизат двустранно напечатани. Изключих стените, даже заедно с тях и антивирусните, дори и SPI стената на рутера, но не ми изглежда да има някакво подобрение. Проверих дали случайно не са включени Windows-ките стени, но си бяха спрени. Качвам малко снимчици, за да придобиете по-добра представа за какво точно става въпрос Това излиза веднага след като цъкна Print, и си остава така доста време (около минута). Това пък се появява точно преди да започне печата. Секунда преди да се появи обаче има още 1, което не успях да снимам... То изглеждаше горе-долу по същия начин... пишеше Спулинг, страници и размер. "Стефан" е локален акаунт на лаптопа, а "remote" е акаунт с достъп до принтера на другата машина.
  14. И на 2-та компа работи Eset SS 4 BE. Използвам защитната стена на антивирусната в Interactive mode, със разрешено споделяне на файлове и принтери. Когато ми остане малко време ще изключа стените и ще видя дали принтера ще реагира по-бързичко. В настройките на принтера също има функция за двустранен печат, която според мен е по удобна и лесна за разбиране от тази на Word 2007, но отнема повечко време за активиране/деактивиране.
  15. Като гледам снимките, проблема ми изглежда драйверен. Свали драйвери за 2-те карти от сайтовете на производителите и пробвай да ги инсталнеш в Safe Mode.
×
×
  • Създай ново...