Jump to content

paro

Потребител
  • Брой теми

    364
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

paro's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте! Първо такова чудо като корозирал харддиск няма, освен ако е държан заровен някъде. Второ с никаква тестова програма не може да се определи, че във видеоплатката има студена спойка. Щом като лаптопът е работил до последно, то причината за настоящото му поведение е почистването и последващото поставяне на всички части по местата им. Най-вероятно нещо не е сложено както трбябва, поради което не може да се затвори и капакът добре. asteri, най-добре послушай panevdd. Занеси лаптопа в оторизирана фирма и им обясни какво е правено с него. Според мен в машинката има още живот.
  2. Една възможност е програмата EssentialPIM. Това е страницата и - http://www.essentialpim.com/. Тя е от категорията програми - органайзери. Съществуват и много други като нея, достатъчно е да се поровиш малко. Успех!
  3. Здравей RaniS! Ако желаеш може да закачиш въпросният файл, за да се види какво е станало. Иначе може само да се гадае.
  4. Нека да погледнем и от добрата страна на тази невероятна новина. Такива бисери се срещат рядко. Аз поне се посмях добре. Запис на файлове в процесора от операционната система - човекът живее в бъдещето... Кой знае, някога и това може да стане. abracadabra, кажи на твоя приятел да бъде жив и здрав и да не спира да мечтае!
  5. Здравей кiskin! Счетоводната програма прави експорт в Ексел - така ли е? Ако отговорът е да - може да опиташ с опцията "Text to columns". Маркираш всяка колона поотделно и прилагаш въпросната опция. Като първи ред може да имаш заглавия на колоните, но да е само един ред. Ако редовете са два няма да стане - единият трябва да се изтрие! Ако счетоводната програма прави експорт в текстов файл, то данните в него би трябвало да са разделени с някакъв разделител. Тогава би могъл да използваш - Import data. В краен случай прикрепи един файл и ще видим как да го направим! Успех!
  6. Като допълнение към поста на k0st4din, интересно е да споделиш от къде идват имейлите т.е. от някакъв файл ли ги копираш е Ексела. Питам за това, понеже от текстов файл с изписани в него имейли можеш да импортираш тези данни, ако са разделени с подходящ разделител.
  7. Според мен, така поставено условието се свежда до отношението на двете числа т.е. делим 25511 на 18452 и се получава 1.38. Реализацията в Ексел е елементарна - в клетка А1 се записва числото 25511, в клетка А2 се записва числото 18452, в клетка А3 се записва =А1/А2. krustio375, ако имаш нещо друго в предвид пиши.
  8. Здравей Илияне! Разгледах файла - не мога да разбера какво искаш. Къде искаш сумите и какво да се сумира?
  9. Ако никога не си се занимавал с Линукс ти препоръчвам да си изтеглиш една жива дистрибуция, т.н. Live CD. Това е един файл с разширение .iso. Записваш го на едно CD, но по начин по който се записва .iso файл. Така дискът става самостартиращ се. Рестартираш компютъра (като преди това си поставил CD-то) и избираш да зарежда от CD-то. Следвай инструкциите след стартирането на Линукса, докато се зареди нацяло. Разгледай, порови се, но не използвай опция за инсталиране на твърдия диск. Препоръчвам ти също да се поразровиш в Интернет и да прочетеш малко за Линукс, има доста материали, включително и на български. За Линукс дистрибуция може да потърсиш. На мен лично ми допадна PC Linux OS. Можеш да я намериш тук http://www.pclinuxos.com/?p=1267 . След като прочетеш някои неща и ако ти хареса можеш да го инсталираш и на твърдия си диск. Поне аз така съм направил.
  10. Ресетването на BIOS, както казва Tragedy (написаното от него е абсолютно вярно), се извършва по два начина: 1. Поставя се джъмпер на точно определено място на дънната платка. Това може да се види от книжката на дъното, там си пише. 2. Маха се батерията на дъното (при изключен компютър), изчаква се около 3 минути, после отново се поставя и по този начин настройките на BIOS се връщат към фабричните. Една причина поради която се налага ресетването на BIOS е когато някой прави промени в него без да знае какво прави и после забравя какво е правил. Ресетването и префлашването на BIOS са две различни неща!
  11. Може би това http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=Write ще ти бъде от полза?
  12. Всъщност това са само описания на изданието или т.н. библиография. Това се разбира и от размера на файла - много е малък, за да е цяла книга. И аз отворих един файл - този който е в текстов формат и при мен е същото. Доколкото разбирам книгите трябва да се закупят.
  13. Здравейте, така или иначе сме на тема Facebook, искам да споделя с вас един проблем, който съществува от известно време. Същността на проблема е следният: Влизам нормално в профила си във Фейсбук, обаче като кликна на една от иконите до надписа Facebook иконата побелява и никаква реакция (както се вижда от картинката). Също няма и никаква реакция когато кликна върху линк "Харесва ми" или "Сръчкай". Върху други линкове кликването работи нормално. Това се случва само с Opera. С други браузъри няма проблеми. Opera - версия 11.52 с български интерфейс. ОС - Windows XP Pro Servise pack 3. Не че е нещо кой знае какво, но ми е интересно защо става така. Сканирах с MBAM, няма нищо. Благодаря на всички предварително!
  14. Най-отдолу на страницата в ляво има Export Citation и са предложени три формата: BiBTeX - файловете са с разширение .bib http://www.fileinfo.com/extension/bib - тук е дадено описание. Този тип файлове може да се отварят с текстов редактор. EndNote - файловете са с разширение .enw http://www.fileinfo.com/extension/enw RefMan - файловете са с разширение .ris http://www.fileinfo.com/extension/ris Ако и книгите са с тези формати то в описанията са дадени и програмите с които се отварят.
×
×
  • Създай ново...