Jump to content

naskogara

Потребител
  • Брой теми

    23
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

naskogara's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте, и при мен се появи проблема с крашване на Windows Explorer . Проблема се появава почти винаги когато се опитам да вляза в папка с филм. След многочасово ровене и експериментиране стигнах до извода че това е бъг в експлоръра след последните актуализации на Windows 7, които направих преди няколко дена. Мъчих , правих, струвах - няма оправяне. На едно място намерих идеята, че е проблема е с файловите асоциации за филмите и идвал от кодеците. Реших да си махна кодеците - K-Lite ползвах. О чудо, всичко си дойде по местата !!! Дано да е това решението, и да се е получило . Засега вече няколко часа работи без проблем !
  2. Изпълних командите ръчно без проблем ! Всичко нормално без засечки ! После отидох в ключа но тям няма нищо друго освен 0,1,2,4,4 ключове и рестартирах компа ! НИЩООООООООООООООООООО, даже някои притурки и мацаница не изкарват даже, въобще не реагират да покажат квото и да било ! Зарежи , някога като ми скимне ша го преинсталирам гадинката и повече няма и да помисля за Касперския. Сега нямам време за нищо , гледам всяка свободна минута да почивам и да спя най-вече, че ми се разказва играта на тия три смени дето сме в момента и не мога да мисля. Нали гледаш новини, няма няма и влаковете ... се ни четат кой влак закъснял, кой се счупил кой друго, то не пада надлеза на магистрала Тракия пред влака, абе добре че няма по сериозни работи ...
  3. Е да на кирилица е защото самия Windows е на български.
  4. Там си е ! В c:\Програмни файлове\Windows sidebar
  5. Отказах се да се тормозя повече с тия притурки, честно казано ми намирисва на немарливо направен Windows7 и по точно на тия дет обичат да слагат разни добавки и актуализации. Имам и друг от миналата година който си работеше добре и не е правил никви гафове. Следващото преинасталиране ще е с него пак, а не с тая боза дето си дръпнах. Благодаря ви за помощта все пак. Между впрочем тоя bat файл като изпълни командните редове и не се самозатваря прозореца и увисва да седи и го затварям аз и рестартирам но няма ефект. А ти (Night_Raven)ми беше писал че за кратко се отваря прозорец и т.н. а той не се самозатваря! Нормално ли е това ?
  6. Касперския го ползвах с триал периода 30 дни всеки месец . Не ми е проблема с намирането на притурки, имам много, инсталирам ги без проблем. Проблема е после когато ги задам да излязат на работния плот. Всички без изключение, независимо дали са стандартните или нови допълнителни се визуализират като някакви правоъгулници или всякви форми без да приличат на нищо, самата им визуализация на десктопа е нарушена. Само на притурките !!! Иначе всичко останало си е напълно нормално по екрана - иконите на програмите и всичко останало ,системния трей и т.н. си работят и се показват напълно нормално. А сега забелязах че и иконката до часовника за звука (говорителчето ) и то изчезнало някъде и не намерих от къде да го покажа пак
  7. Изпробвах bat файла но не помогна с нищо, явно е по сериозен бъг в самия windows, някой файл се е изтрил явно при деинсталацията на Каспрерския (KIS 2012) от системните папки и дотам. Не ще никоя притурка , излизат ей такива петна и мацотии на всички , и нови да изтегля и инсталирам и пак така се визуализират. Пълна боза! Впрочем преди месец това беше и причината да преинсталирам компа и то пак така след деинсталация на Касперски версия 2011!!! Явно бърка някъде по папките дето не трябва при деинсталацията. Самата деинсталция направих от контролния панел на Widnows а не през програма, понеже предния път ползвах You Uninstaler и си помислих че от него е проблема. Сега си направих нормално деинсталиране ама пак стана бозата. Не са ми фатални ама ми са удобни за ползване календара и All CPU Metter за да си следя някой неща като работя с Фотошопа и Корела, ама майната им на притурките, другите неща си работят. Няма да казвам с къв Windows съм - сещай се дали е ... та може и това да му е проблема да е бъгав нещо.
  8. Преди време ми се беше скапала притурката за календара в Windоws 7! С изключителната помощ от администратор Night Raven, с хиляди благодарности към него, се оправиха нещата. Сега обаче възникна проблем с ВСИЧКИ притурки ! Проблема е получи след деинсталиране на Kaspersky Internet Security 2012 след рестарт на компа притурките които ползвах се визуализираха по много старнен начин (виж прикачената снимка). Пробвах вече изпитания метод посочен ми от Night Raven в запитването ми за проблема с притурката Календар, но няма никакъв ефект ! ПОМАГАЙТЕ ! Не ми се преинсталира наново Windоws , само преди месец го сложих и като цяло работи много добре ... но тия притурки се скапаха всичките и даже и нови като слагам пак така се визуализират!!! Пояснявам първата най отгоре е часовника, втората е All CPU metter, третата е на антивирусната AVAST ... и т.н. и която и да сложа притурка визуализацията е такава странна, все едно ги няма графичните им икони ? Не знам, озадачен съм много !
  9. AVS Video Editor много интуитивна и не иска някви специални познания. Съдържа доста специални ефекти и какво ли още не !
  10. Нормално е дати показва две температури на процесора понеже е двуядрен и има два датчика, по един за всяко ядро. Нормално е да има и разлика в температурата, все пак двете ядра не се натоварват по еднакъв начин. Моите са 4 и четирите дават различно натоварване и температура. За верността на тепературите които ти показва софтуера внимавай наистина много. Наскоро попаднах на приложение което ми показа такива температури че и аз се стреснах. Затова най- добре може да се довериш на SpeedFan или/и Aida, а аз ползвам AsusProbe което върви като софтуер с дъната нa ASUS и е предназначено за тях. CPUmeter да знаеш със сигурност лъже с цели 10 градуса !!! Не забравяй да си вземеш и термопаста ако сменяш или свалиш за чистене охлаждането на процесора, много е важно поне 1 път в годината да се сменя и пастата! От високите температури тя се втвърдява и си влошава топлопроводимостта си. И наистина не кичи много вентилатори на компа, после пък ще те дразни шума. По добре виж един ама по голям и го постави по нависоко да дърпа на вън топлината.А впрочем какво те притеснява в температурите ? Аз не виждам нищо обезпокоително , напълно нормални са си. Процесорите работят нормално до 60' даже и повече, дъното също.
  11. за професионално ниво - Adobe Premiere Sony Vegas Pro за любителско ниво - AVS Video Editor само за аудио обработка - AVS Audio Editor Audio Editor Mster тия последните са най така леки и имат много неща , нямам удея точно за какво ти трябва видео и аудио обработка - това е много общо понятие, особено за видео обработка ! Кажи конкретно какво искаш да правиш за да те ориентирам по лесно, а за прилагане на допълнителни ефекти върху вече готов сглобен филм (клип) препоръчвам това Adobe After Effects впрочем има и доста Уроци за работа с всички тези програми особено за продуктите на Adobe които са професионални и да не кажа голяма дума но се ползват в повечето телевизии и филмови студия по света
  12. Ако имаш място вземи си това Spire SP08025S1ME4, отвеждащ вентилатор за слот Аз съм много доволен даже съм с по стар модел от преди година и нещо и моя даже е по обемист. Свалих с около 10 градуса температурата на дъното, сега в стаята ми е 32' и дъното седи на около 40, а преди стигаше на 50-60' !!! магазин 1 магазин2 и особено във втория магазин има и кви ли не други неща и е в пловдив и е евтин
  13. ЖИВ ДА СИ МИ !!! ВСИЧКО се оправи още с първия начин !!! УФФФФ, само не мога да разбера защо се е получило така. Сърдечно благодаря !
  14. Деинсталирах всички календари дето имаше в папката ! И пак сложих наново и нищоооооооо, същата работа !
×
×
  • Създай ново...