Jump to content

emil9216

Потребител
  • Брой теми

    60
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

emil9216's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Проблема се оправи след като промених настройките за mtu от 1500 на 1460 въпреки че не знам защо тези настройки оказват такъв ефект.
  2. В рутера има доста опции за настройки. Аз само въведох името и паролата за PPPoE връзка други настройки не съм променял. От кое по точно да направя screenshot? Възможно ли е нещо в рутера да блокира сайтовете? Намерих информация че някои рутери с firewall могат да блокират сайтове но пък моя рутер няма firewall. Също не можах и да открия и по нова версия на firmware-а.
  3. Преди няколко дена си купих този рутер Sweex LW310v2 и след като го свързах към интернет се оказа че през него не мога да отварям повечето от сайтовете и не мога да разбера причината за това. Например мога да отваря сайтове като google.com и youtube.com, но не мога да отваря сайтове като facebook.com, abv.bg, mail.bg. Връзката ми е през PPOE и когато съм свързан към интернет директно нямам проблем с отварянето на сайтовете, проблема се появява само когато съм свързан към интернет през рутера. Освен това програми като Yahoo Messenger и Skype се свързват към интернет през рутера, проблема е само със сайтовете. Тези три сайта които посочих са само пример, повечето от сайтовете не мога да ги отваря. Каква може да е причината за това?
  4. С Windows XP съм и не мисля да го сменявам поне засега. Иначе D drive е 80GB но аз искам да направя един дял които да е само за уиндоса и за програмите за инсталиране. Причината за това е че искам да направя backup на целия дял на който е инсталиран уиндоса веднага след като го инсталирам заедно с всички ъпдейти и програми които използвам, с нsкоя програма за backup като Acronis True Image и след това когато ми се наложи да преинсталирам уиндоуса да използвам този backup които съм направил. Ще преместя също и папката на My documents да е в някои друг дял не в този в който е уиндоса. Така се надявам да си спестя време когато се налага да преинсталирам уиндоуса.
  5. Лаптопа ми има два дяла C и D. "С" дяла е 60gb. Искам да го разделя на две части - едната да е 20GB на която да инсталирам само уиндоуса и програмите, другата 40GB, за файлове. Мислех че мога да го направя с някоя програма на явно ще трябва да изтрия целия дял С и тогава да го разделя на две части. Другото което ме интересува е, възможно ли е компютъра ми да стане по бавен ако хард диска е разделен на повече дялове?
  6. Досега не съм правил подобно нещо затова не съм сигурен как да го направя. Искам да разделя C drive където е инсталирана операционна система Windows XP, на две части. Някаква програма ли трябва да използвам или трябва да използвам инсталационния диск за Windows XP и да изтрия целия дял С и тогава да го разделя на две части?
  7. Не знам защо но след като пуснах Ccleaner на основната ми операционна система интернета тръгна на виртуалната машина.
  8. Имам странен проблем с Microsoft Virtual PC. По принцип връзката ми към интернет е през рутер но ако се свържа директно към интернет, виртуалната машина не може да се свърже към интернет. Когато съм свързан през рутера VPC се свързва без проблем към интернет. Настройките на "networking" са "Shared networking (NAT)" въпреки че пробвах и с всички останали но не стана с нито една от тях. Някакви предположения на какво може да се дължи това?
  9. Това са снимки от Divice Manager- а преди и след като инсталирам драйверите. http://a.imageshack.us/img444/5850/screenshot005zu.png By emil9216 at 2010-08-18 http://a.imageshack.us/img838/3618/screenshot006a.png By emil9216 at 2010-08-18 Безжичната мрежа е от рутер - Sweex wireless router 54Mbps LW050v2, не знам на каква честота излъчва. Имам и друг компютър който без проблеми се връзва към мрежата.Проблема с лаптопа е, не че сигнала е слаб, а че не открива никаква мрежа. Искам да попитам защо, ако няма нужда от външно USB устройство в описанието на адаптера е включено "USB 2.0" - Realtek RTL8187B Wireless 802.11g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
  10. Проблем с безжична карта на лаптоп Toshiba Satellite Това е модела на лаптопа ми - Toshiba Satellite. Безжичния адаптер е Realtek RTL8187B. Проблема е, че не открива безжичната мрежа. Операционната ми система е Windows XP и имам инсталирани драйвери за адаптера. Искам да знам дали има нужда от допълнителен външен USB приемник или PCI карта за да функционира този адаптер?
  11. Имам няколко основни въпроса за Dreamweaver, тъй като от скоро започнах да се занимавам с тази програма. Надявам се някой да ми отговори. 1. Като започна да правя сайт всички снимки, които ще използвам трябва ли да го слагам в предварително създадена папка images? Защото не виждам опция както при web page maker например, когато се експортва готовия сайт програмата автоматично създава папка images и копира всички снимки там. 2. Като отворя някой .html файл направен с Dreamweaver, с Notepad, текстовете на кирилица ми излизат като кодирани, а charset- а е настроен на windows-1251.
  12. С тази версия стана, но Windows 7 върви доста бавно дори с добавките.
  13. Това са снимките: http://a.imageshack.us/img251/3756/screenshot002n.png By emil9216 at 2010-08-13 http://a.imageshack.us/img814/8283/screenshot001h.png By emil9216 at 2010-08-13
  14. Това е което пише за версията на Virtual PC. Мисля че е с Service Pack 2. Като исталирах Windows Vista нямаше проблем с инсталирането на добавките само с Windows 7. http://a.imageshack.us/img828/1248/screenshot002yc.png By emil9216 at 2010-08-13 http://a.imageshack.us/img836/6617/screenshot001o.png By emil9216 at 2010-08-13
  15. Инсталирах Windows 7 на Virtual PC но добавките не искат да се инсталират. Излиза син екран след като се рестартира и след това проверява за грешки в системата и стартира нормално след System Repair. Предполагам че инсталирането на добавки не се поддържа за Windows 7.
×
×
  • Създай ново...