Прехвърляне към съдържание

Безжичен рутер вкъщи

• Please log in to reply
113 отговора по тази тема

#106 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:
  • Живущ в:Rapture

Публикувано: 04 October 2011 - 18:32

Радвам се. Препоръката ми да преминеш на актуална версия на NOD32 обаче остава.
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#107 dimi_54

dimi_54

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23 Мнения:
  • Живущ в:Котел

Публикувано: 05 October 2011 - 10:16

Относно препоръката, говорим за по-нова версия? И още нещо едно лично мнение за антивирусна ? Като предложение :))))))

#108 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:
  • Живущ в:Rapture

Публикувано: 05 October 2011 - 10:34

Да, говорим за по-нова версия. Ако си свикнал с NOD32, допада ти и не те бърка да плащаш (или каквото там правиш), можеш да останеш на нея, защото е добра. Просто инсталирай последната стабилна версия.
Иначе от безплатните считам avast! Free Antivirus, Avira AntiVir Personal и Microsoft Security Essentials за най-смислените и кадърни. Всяка си има силни и слаби страни.
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#109 dimi_54

dimi_54

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23 Мнения:
  • Живущ в:Котел

Публикувано: 05 October 2011 - 14:01

Наистина NOD 32 ми е на сърцето:))))). Благодаря много че ми помогнахте да се справя с този проблем, живи и здрави да сте :yes: .

#110 cplx

cplx

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 51 Мнения:

Публикувано: 07 November 2011 - 22:11

Имам няколко въпроса и се надявам някой да ми отговри, че несъм много наясно с тази материя.

1. Каква е разликата между IP-то, което виждаме когато напишем в cmd ipconfig, и това което ни се показва например в whatismyip.com?
2. У дома съм с кабелен модем, който минава през рутер и се свързва с настолния PC. От рутера ползвам wireless за лаптопа си. Но когато например реша да свържа директно модема с лаптопа, Интернет няма (в случая рутера не играе никаква роля), а когато го свържа към настолния си има. Защо се получава така, някакви настройки ли трябва да се направят допълнително? И на настолния и на лаптопа в TCP/IP е направено на автоматично да получава IP. Настолния е с XP SP3, а лаптопа с 7.
3. До момента Wireless-a си беше доста бърз, но днес ми прекъсна интернета и след като го оправиха, доста по бавно започна да ми отваря страниците и да ми зарежда клипове, например в yout***.com. На какво може да се дължи това ?

#111 Lokoto

Lokoto

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 423 Мнения:
  • Живущ в:The Back Site of the Moon

Публикувано: 07 November 2011 - 23:00

Преглед на мнениеcplx, на 07 November 2011 - 22:11, каза:

1. Каква е разликата между IP-то, което виждаме когато напишем в cmd ipconfig, и това което ни се показва например в whatismyip.com?

Този адрес, който виждаш с ipconfig е адресът на компютъра ти в мрежата до рутера/модема, а този който виждаш с whatismyip.com е адресът на модема ти в интернет пространството.

2. У дома съм с кабелен модем, който минава през рутер и се свързва с настолния PC. От рутера ползвам wireless за лаптопа си. Но когато например реша да свържа директно модема с лаптопа, Интернет няма (в случая рутера не играе никаква роля), а когато го свържа към настолния си има. Защо се получава така, някакви настройки ли трябва да се направят допълнително? И на настолния и на лаптопа в TCP/IP е направено на автоматично да получава IP. Настолния е с XP SP3, а лаптопа с 7.
Вероятно в модема е забит MAC адресът на настолния компютър и не е добавен адреса на лаптопа.(стига настройките на настолния и лаптопа да са еднакви...)

3. До момента Wireless-a си беше доста бърз, но днес ми прекъсна интернета и след като го оправиха, доста по бавно започна да ми отваря страниците и да ми зарежда клипове, например в yout***.com. На какво може да се дължи това ?
Какво промениха, когато го оправиха интернета?
Много вероятно е да имаш "софтуерен" проблем - вирус. Но това не се обсъжда в тази тема. Открий нова!
Gigabyte GA-965P-S3/Intel Core 2 Quad Q8400/2x2GB PQI 800Mhz/Sapphire HD 5670 1GB/2x WD 640GB 7200 64MB SATA III Black/CoolerMaster PSU GX 650W

#112 tanganika

tanganika

Mohican

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1008 Мнения:
  • Живущ в:Сандански

Публикувано: 07 November 2011 - 23:55

Имам няколко въпроса и се надявам някой да ми отговри, че несъм много наясно с тази материя.

Защото лаптопа има друг MAC адрес. Ако промениш MAC адрес на лаптопа като този на настолното PC ще имаш интернет през лан кабела.
За смяна на MAC адрес може да ползваш тази програма MAC Address Changer
Когато включиш който и да е компютър към рутера с лан кабел ще има интернет , защото интернет доставчика "вижда" MAC адреса на настолното PC който е добавен/клониран и на рутера

Публикувано изображение

Ако обаче смениш настолното PC или мрежовата карта ще се наложи да се свържеш с интернет доставчика ти за да добавят новия ти MAC адрес или да си промениш MAC адреса като на стария компютър/мрежова карта , ако искаш да имаш нет. При някои интернет доставчици ( като нашия ) може и без подобни манипулации , но трябва да не се включва компютър към модема за около три часа , след това което и PC да боднеш в модема има интернет.

#113 cplx

cplx

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 51 Мнения:

Публикувано: 08 November 2011 - 12:04

OK! Мерси и на двама ви за бързите отговори!! :)

#114 Ботев Пловдив

Ботев Пловдив

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 15 Мнения:
  • Живущ в:Пловдив

Публикувано: 17 February 2012 - 18:32

Здравейте. Имам малък проблем с безжичната връзка. Тази сутрин ни беше спрял нета за малко, и брат ми реши да се направи на големия разбирач и нещо бара настройките, и след това не можехме да се свържем с рутера... Общо взето пише че сме свързани към връзката, но няма нет. Не знам къде какво е барал, но ако може да ми помогнете да го оправя! Ето и снимки за улеснение:

Публикувано изображение
Публикувано изображение

1 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители