cplx, на 07 November 2011 - 22:11, каза:
1. Каква е разликата между IP-то, което виждаме когато напишем в cmd ipconfig, и това което ни се показва например в whatismyip.com?
Този адрес, който виждаш с ipconfig е адресът на компютъра ти в мрежата до рутера/модема, а този който виждаш с
whatismyip.com е адресът на модема ти в интернет пространството.
2. У дома съм с кабелен модем, който минава през рутер и се свързва с настолния PC. От рутера ползвам wireless за лаптопа си. Но когато например реша да свържа директно модема с лаптопа, Интернет няма (в случая рутера не играе никаква роля), а когато го свържа към настолния си има. Защо се получава така, някакви настройки ли трябва да се направят допълнително? И на настолния и на лаптопа в TCP/IP е направено на автоматично да получава IP. Настолния е с XP SP3, а лаптопа с 7.
Вероятно в модема е забит MAC адресът на настолния компютър и не е добавен адреса на лаптопа.(стига настройките на настолния и лаптопа да са еднакви...)
3. До момента Wireless-a си беше доста бърз, но днес ми прекъсна интернета и след като го оправиха, доста по бавно започна да ми отваря страниците и да ми зарежда клипове, например в yout***.com. На какво може да се дължи това ?
Какво промениха, когато го оправиха интернета?
Много вероятно е да имаш "софтуерен" проблем - вирус. Но това не се обсъжда в тази тема. Открий нова!
Gigabyte GA-965P-S3/Intel Core 2 Quad Q8400/2x2GB PQI 800Mhz/Sapphire HD 5670 1GB/2x WD 640GB 7200 64MB SATA III Black/CoolerMaster PSU GX 650W