Прехвърляне към съдържание

Ръководство за работа с PerfectDisk 9 (2008)

• Please log in to reply
29 отговора по тази тема

#16 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:
  • Живущ в:Rapture

Публикувано: 11 May 2008 - 16:31

Малко смътно обяснение. Ще може ли по-конкретно? Да не би да инсталираш PerfectDisk под ограничен акаунт?
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#17 Maniac

Maniac

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 283 Мнения:

Публикувано: 11 May 2008 - 16:45

Мерси много, но успях да се справя сам. Проблемът беше в това, че Comodo задържаше файлове за проверка и ми отчита, че се ползват самите файлове от програма и затова не мога да ги изтрия, а пък по време на инсталацията на можеха да се инсталират. Обаче сега се дефрагментира и очаквам после да видя и резултатите.
Публикувано изображение

#18 toty

toty

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 3 Мнения:

Публикувано: 24 October 2008 - 22:24

Инсталирах PerfectDisk 2008 build 64 (със build 61 беше същата работа и затова ъпдейтнах....).След като натисна на Анализ, следва моментален рестарт на системата :crosseyes1:

Операционна система: Windows XP Professional (licensed) Service Pack 3

Конфигурация: Asrock 4Core1333-GLAN / Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz / 2x1024 MB DDR2 800MHz Brand / PALIT HD3850 SUPER 512MB DDR2 / Seagate Barracuda 7200.11 500GB Serial ATA II-300 32MB / FORTRON 400W ATX-40 :bored: :blink:

#19 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 24 October 2008 - 22:45

Провери в Event Viewer за грешки: Start -> Run -> пишеш eventvwr -> OK и виж в раздели Application и System за грешки от момента на рестарт или такива, свързани с PerfectDisk.
Какви драйвери си инсталирал и откъде си ги инсталирал? Ще е добре и да дадеш списък с инсталираните програми на компютъра.
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#20 toty

toty

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 3 Мнения:

Публикувано: 25 October 2008 - 01:42

Posted ImagePosted Image

Драйверите, си пристигнаха с компютъра от фирмата от която го поръчах...... диск за дъното и такъв за видеото, а за по-изчерпателна информация ще трябва да ми кажеш къде да погледна за да ти я споделя, че съм много бос. :egyptian: Сега пробвах с преинсталиране на видео майтапите, като първо деинсталирах старите разбира се, но ефекта е същият.

#21 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 25 October 2008 - 02:06

Ако тази грешка е от точния час на рестарт, то е възможно да е конфликт с видео драйвера. Препоръчвам да изтеглиш последната версия за твоята видео карта и да преинсталираш драйвера както е описано в тази тема.
Можеш да кажеш и с какво дъно разполагаш.
Списък с програми можеш да дадеш с помощта на HijackThis 1.99.1 (213KB) (нарочно е преименувана) например. Изтегли, стартирай, кликни Open the Misc Tools section -> Open Uninstall Manager... -> Save list..., запази файла някъде и го прикачи към темата или копирай съдържанието му директно.

#22 gibson58

gibson58

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 569 Мнения:
  • Живущ в:★ Sofia ★
  • Интереси:дали ще има джанки догодина :)

Публикувано: 02 December 2009 - 13:27

Имам проблем с perfectdisk 10 не ми дефрагментира дял С:.другите дялове си ги работи нормално но с дял С: стига само до анализ и това е.излиза съобщението "дали да заключи процесите и т.н...." давам му "да" после идва ред на следващото съобщение "да дефрагментира при рестарт..." давам "да" и при рестарта се явява синият екран прави анализ ,после още нещо за мн кратко време(синият екран стои общо 1 или 2 моинути) и рестартира.не ми се вярва за толкова кратко да прави и анализ и дефраг на дял 69гб половината пълен .и нещо интересно след първият анализ показва 4,6% а след този с рестарта 5,4% !!!???
и още нещо,какво са черните квадратчета ?
п.с. не ползвам за първи път програмата,преди си работеше екстра,не бях я ползвал от 5 месеца...
ОС-WinXP pro SP3

#23 draco_volans

draco_volans

Blood Stains Blondes Fan

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1728 Мнения:
  • Живущ в:Пловдив
  • Интереси:Мъничко от хората и повечко от човеците

Публикувано: 02 December 2009 - 16:20

На предната страница от ръководството в червено, са отбелязани потенциални причини, които могат да възпрепятстват дефрагментирането - основно процеси, които работят на ниско ниво. Ако имаш някои от тези процеси (има и линкове), е възможно именно това да прави проблема. Мисля, че с черни квадратчета се отбелязват файловете, които не се/не могат да бъдат преместени при дефрагментирането (предимно системни).
Life is a carnival...
Публикувано изображение

#24 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 02 December 2009 - 21:37

Ако не се лъжа, програмата си пази дневници. Виж дали ще намериш нещо в тях за проблема с дефрагментирането.

#25 gibson58

gibson58

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 569 Мнения:

Публикувано: 03 December 2009 - 13:34

View Postdraco_volans, on 02 December 2009 - 16:20, said:

На предната страница от ръководството в червено, са отбелязани потенциални причини, които могат да възпрепятстват дефрагментирането - основно процеси, които работят на ниско ниво. Ако имаш някои от тези процеси (има и линкове), е възможно именно това да прави проблема. Мисля, че с черни квадратчета се отбелязват файловете, които не се/не могат да бъдат преместени при дефрагментирането (предимно системни).
статията съм я изчел обстойно а от линка с програмите които пречат не мога да се ориентирам къде са посочени(англ. ми не е много добър)така и не ги открих,autoruns не съм ползвал и незнам какво да правя с нея,отварят ми се хиляди табове и какво ли не :( + това не смея да спирам неща от стартиращите с ОС които незнам какво са за да не омажа нещо...

View PostNight_Raven, on 02 December 2009 - 21:37, said:

Ако не се лъжа, програмата си пази дневници. Виж дали ще намериш нещо в тях за проблема с дефрагментирането.
ако говориш за лог файловете,там пише че има преграда която не може да бъде премината и няма да продължи дефраг. не пише коя е тази преграда.напоследък всичко ми е тръгнало към преинсталация ,май това ще ми е решението...

#26 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 03 December 2009 - 14:26

Възможно е да има инсталиран някой драйвер, който да пречи на дефрагментацията. Например преди време по-старите версии на Alcohol 52%/120% и DAEMON Tools създаваха точно такива проблеми заради наличния в тях SPTD драйвер, който възпрепятстваше PerfectDisk. Можеш да дадеш лог на Autoruns за всеки случай (скрий обектите на Microsoft и Windows от меню Options).

#27 gibson58

gibson58

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 569 Мнения:

Публикувано: 03 December 2009 - 14:52

Благодаря за помоща ви,но реших да преинсталирам защото проблемите станаха повечко,дойде си му времето :)

#28 Daniel22

Daniel22

PowerfuL

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 20 Мнения:

Публикувано: 14 October 2011 - 19:45

Аз лично ползвам http://www.piriform.com/defraggler може ли някой който ги чатка повече нещата да ми каже дали я бива ?
| Процесор - 3.06 GHz | Рам - 4GB | Хард Диск - 640GB | Видео Карта - 1GB | Операционна система - Windows 7 Ultimate x64 SP1 |

#29 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 15 October 2011 - 16:41

Defraggler не е нищо особено. Не е боклук или нещо такова, но е посредствена програма. Не е подходяща за дефрагментация на системни дялове, защото не може да работи с prefetch файловете. За не-системни дялове е приемлива, но дотам. Така че или използвай вградения дефрагментатор, или използвай MyDefrag, ако държиш на по-солидна дефрагментация.

#30 barca_b0y

barca_b0y

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 258 Мнения:

Публикувано: 27 October 2011 - 22:49

@Night_Raven,
Благодаря за ръководството. Дефрагментацията продължи 5-6 часа с най-новата версия на програмата(12), но мисля, че си заслужаваше.

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители