Инсталирате KMPlayer(full), стартирате, десен клик в/у екрана и отивате на Насройки на WDM/BDA устройството...

Отваря се този прозорец:

За устройство избирате ТВТунера ако вече не е там. Натискате Задай отваря се още един ОК
За Формат избирате същия като на снимката(направете го последно)
За Държава изберете Czech Republic - за да няма проблеми със звука.
За устройство в секция Аудио, пак реда с ТВТунера или реда с аудиокартата. Натискате Задай отваря се още един ОК
Друго не пипате, ОК на целия прозорец.
Влизате пак в контекстното меню от първата снимка и отивате на Отваряне на VDM(TV) устройството (точно под Настройки на WDM/BDA устройството...). KMPlayer влиза в режим TV.
Десен клик в/у екрана и отивате на Автом. търсене на канали... (преди това указвате Вход-Антена/Кабел на същия прозорец)

Изчаквате да сканира,след като приключи проверявате дали е запаметено нещо като ги прехвърляте от стрелките следващ/предишен канал.
Ако не се появи картина(както е при мен), се налага да се направи ръчна настройка.Тук вече става по-сложно
В същия прозорец на менюто (от снимката), отивате най-горе на Настройки на ТВ-тунера.... Отваря се този прозорец:

Под Channel на номераторчето натискате 0 и Enter. Започвате да прехвърляте каналите с малката стрелкичка нагоре, като след всяко натискане изчаквате малко. Записвате си някъде номера на всеки канал на който има картина.
След като приключите-Cancel на прозореца.
Пак от менюто (на снимката) отивате в Мениджър на канали... Появява се прозорец,натискате Добави и пишете номера на канал от списъка който сте си направили при ръчното сканиране-ОК.Продължавате така докато въведете всички. Затваряте прозореца.
Сега вече от главния екран на KMPlayer-а, каналите трябва да могат да се сменят от стрелките следващ/предишен канал. Това е.
Тук описвам настройките така както са при мен. Тунера ми е ASUS MyCinema-P7131. Възможно е при други марки някои неща да са различни.При мен KMPlayer напълно замества като функционалност FLY2000TV,която също е и доста бъгава и нестабилна.
Един от големите недостатъци на KM, е невъзможността да се използва дистанционно. Друго е липсата на функцията time-shift(поне аз не можах да я намеря), която според мен е много полезна.
Записи на тв.предавания се правят, като от контекстното меню отидете в Прехващане/Бързо прехващане на видео. Появява се прозорец на който се вижда прогреса на записа. Настройките на енкодера е добре да се оставят по подразбиране.Ако все пак изходния файл ви се вижда доста обемист може да го промените като намалите качеството на запис с клик в/у квадратчето срещу реда 'Кодиране:' и премествайки плъзгача.
Записания файл е с разширение .AVI ,и се намира в Program Files\The KMPlayer\Capture.