Прехвърляне към съдържание

MP3 и аудио наръчник

• Please log in to reply
104 отговора по тази тема

#91 barca_b0y

barca_b0y

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 258 Мнения:

Публикувано: 07 November 2011 - 14:47

@Night_Raven,
Ще може ли в новата секция за често задавани въпроси да добавиш обяснение за понятието "surround sound" (в случай, че си достатъчно запознат)?

#92 LZ4JW

LZ4JW

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17 Мнения:
  • Живущ в:Велико Търново
  • Интереси:Електроника - радио, телевизия, сателитна и комуникационна техника. Радиолюбител LZ4JW.
    HI-FI Любимото ми хоби

Публикувано: 10 November 2011 - 20:56

Преглед на мнениеbarca_b0y, на 07 November 2011 - 14:47, каза:

@Night_Raven,
Ще може ли в новата секция за често задавани въпроси да добавиш обяснение за понятието "surround sound" (в случай, че си достатъчно запознат)?
Понеже въпросът Ви е насочен лично към "@Night_Raven" аз мога да ви предложа линк на руски език или който Вие си изберете и да се запознаете по обстойно с въпроса, който ви интересува.
Линк: http://ru.wikipedia....i/Объёмный_звук
Стефан - LZ4JW 73!

#93 barca_b0y

barca_b0y

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 258 Мнения:

Публикувано: 10 November 2011 - 22:39

@LZ4JW,
Аз бях чел английската версия на тази статия (от Уикипедия), както и още една, която бях намерил (на български), но не бях сигурен дали съм я разбрал напълно. Той по принцип обяснява нещата максимално ясно и точно и затова реших да попитам тук. Както и да е. Явно съм прекалил с въпросите...

#94 LZ4JW

LZ4JW

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17 Мнения:
  • Живущ в:Велико Търново
  • Интереси:Електроника - радио, телевизия, сателитна и комуникационна техника. Радиолюбител LZ4JW.
    HI-FI Любимото ми хоби

Публикувано: 11 November 2011 - 01:08

Преглед на мнениеbarca_b0y, на 10 November 2011 - 22:39, каза:

@LZ4JW,
Аз бях чел английската версия на тази статия (от Уикипедия), както и още една, която бях намерил (на български), но не бях сигурен дали съм я разбрал напълно. Той по принцип обяснява нещата максимално ясно и точно и затова реших да попитам тук. Както и да е. Явно съм прекалил с въпросите...
В никакъв случай не сте прекалил. Аз реших да постна този линк, за да помогна и на Вас и на колегата. Всичко е в границите на нормалното мисля.
Стефан - LZ4JW 73!

#95 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:
  • Живущ в:Rapture

Публикувано: 11 November 2011 - 07:36

Пропуснал съм коментара ти. Явно обаче вече трябва да си се информирал и трябва да си схванал основните неща. Ако има нещо неясно, което аз да мога да доизясня, ще го направя. Причината да не добавям това към темата е, че обикновено се слуша стерео музика, а не многоканалана.
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#96 barca_b0y

barca_b0y

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 258 Мнения:

Публикувано: 11 November 2011 - 19:53

Ами всъщност не ми е ясно точно това. Първоначално мислех, че surround означава аудиото да е многоканално, докато не срещнах израза stereo surround...

#97 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 13 November 2011 - 19:40

Surround означава общо взето точно многоканално аудио, създадено с помощта на допълнителни 2 или 4 задни говорители. Не знам какво са имали предвид на мястото, където си срещнал "stereo surround", но аз не съм чувал такова нещо досега.
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#98 barca_b0y

barca_b0y

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 258 Мнения:

Публикувано: 13 November 2011 - 23:52

@Night_Raven,
Вероятно е било някаква грешка. Благодаря за отговора. :)

#99 Steelheart

Steelheart

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 152 Мнения:

Публикувано: 05 January 2012 - 02:33

Искам да попитам дали е добра идея да използвам усилвател, но само на слушалки (на първо време без колони)?

#100 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 05 January 2012 - 08:53

Ползваш каквото ти е удобно и приятно. Няма причина да е "лоша идея".

#101 Steelheart

Steelheart

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 152 Мнения:

Публикувано: 05 January 2012 - 10:28

Имах предвид дали съществува опасност нещо да прегрее/изпуши. Колоните оказват някакво съпротивление, дали без тях няма да се претовари...?

#102 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 05 January 2012 - 20:26

Говорим да свържеш слушалките към съответния изход за слушалки на дадения ресийвър?

#103 Steelheart

Steelheart

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 152 Мнения:

Публикувано: 06 January 2012 - 02:18

Вече чух мнение по въпроса от човек, занимаващ се с аудио техника, но да - слушалките са включени в усилвателя.

#104 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 17690 Мнения:

Публикувано: 06 January 2012 - 08:33

Е, ако са свързани към специален изход за слушалки, естествено, че няма да има проблеми.

#105 Steelheart

Steelheart

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 152 Мнения:

Публикувано: 06 January 2012 - 12:00

Да, мерси. В общи линии отговорът ти се покрива с това, което ми казаха. Проблема тръгна от нещо, което прочетох в един друг форум, но там май ставаше дума за лампови усилватели. Пък и по-добре да попитам, когато не разбирам, вместо да съжалявам после. :thumbsup:

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители