Прехвърляне към съдържание

Всичко за Paypal

• Please log in to reply
266 отговора по тази тема

#256 quattro

quattro

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 2 Мнения:

Публикувано: 04 February 2012 - 20:15

Здравейте... Понеже искам да си регистрирам карта във paypal.com .. но не знам как точно да го направя тъй като картата ми е "Maestro Card" а при регистрацията не ми дава да избирам маестро кард.. Моля за напътствия .

#257 ozic

ozic

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 630 Мнения:
  • Интереси:Събирам всякакви картинки от дъвки и фонокарти. Който има да ми пише.

Публикувано: 19 February 2012 - 21:22

Здравейте!

Купих нещо от един човек в чужбина и искам да му изпратя пари. Натискам на Send Payment. Отдолу има две бутончета Purchase и Personal. На първото има три отметки, а на второто четири. Може ли да ми обясните за какво служат тези 2 бутона и отметките под тях и къде да сложа отметка, за да изпратя парите?

1. http://prikachi.com/...28/4422828a.jpg
2. http://prikachi.com/...29/4422829O.jpg
Страхотен сайт: www.ma6inata.com

#258 Zig Zag

Zig Zag

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 55 Мнения:

Публикувано: 20 February 2012 - 00:39

@ozic, оставяш ги така, както са! За първи път ли купуваш??? :)

Публикувано изображение

Аз обаче имам следният въпрос, надявам се някой да ми помогне и да даде малко светлина, поне малко. Значи, получих грамофонна плоча от Discogs, но продавача ми беше бутнал някаква бракувана май (виж снимката), на която се чудих какво да правя. Защото имаше пъпчици като шупли, които са вградени в самият винил и това би чекнало иглата. Нещо като боклук във винила, няма чистене! Вариантите бяха следните - да ми върне част от парите (половината) или да пусна диспут за (item is not as described). Още по време на покупката продавача се застрахова с думите "Thank you for your order. Positive feedback has been sent. Please..... т.н." Рейтинга му е 99.1% от 770 купувача, а записите му са 4000 броя. Какво според вас трябваше да сторя? Предложих му да ми върне част от парите (половината от цената на плочата) и той се съгласи и го направи. Ето и думите му:
"Hi *****
I apologise for the condition of the record It was a mistake on my part. I have had the record for a while and did not check before sending it to you. The papules are only dust and you can clean them off using a damp soft cloth. I will agree to return you half of the cost of the 12" £7.50. I will send via paypal later today.

once again my apologies
*****"
Той ми плати £8.00 Какво щеше да се случи с диспут? Дали щяха да ме карат да пращам бракуваната плоча през граница за някъде и да се бръкна дълбоко за пощата? Ако е обратно до купувача, той има ли право да обяви, че не я получил и да стане някаква бъркотия, вероятно да трябва да я пратя registered (препоръчано), което е двойна цена и услугата стига вероятно до 30 - 40 лева? Какви биха могли да бъдат последиците при такъв един диспут за ""Item is not as described"? Добре ли направих да го помоля за половината пари? Как се процедира в такъв случай. Моля ви помогнете ми.

#259 ozic

ozic

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 630 Мнения:
  • Интереси:Събирам всякакви картинки от дъвки и фонокарти. Който има да ми пише.

Публикувано: 20 February 2012 - 13:52

Zig Zag, за пръв път купувам. На Purchase или Personal трябва да дам, за да пратя парите?

#260 Zig Zag

Zig Zag

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 55 Мнения:

Публикувано: 25 February 2012 - 17:40

На Purchase @ozic.
Имай предвида, че не са малко търговците, които ако се забавиш с плащането примерно 48 часа прекратяват поръчката и ти ако платиш да не стане някакъв фал. Ако не си поръчал е добре. Ако си поръчал не знам. :) Минало е седмица.

#261 ozic

ozic

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 630 Мнения:

Публикувано: 26 February 2012 - 21:40

Сега прочетох, че такса за пращане на пари не се иска. Аз пратих около 70 долара и ми взеха такса около 3-4 долара. Защо?

#262 gin_7

gin_7

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 7 Мнения:

Публикувано: 29 February 2012 - 19:10

Здравейте.
Искам да ви попитам, как мога да платя с парите по пейпал акаунта.
Онези 1.5 евро, които връщат след регистрацията.
Сега като пазарувам, винаги тегли пари от картата, а тези 1.5 евро остават.
Предварително ви благодаря!
Публикувано изображение

#263 Zig Zag

Zig Zag

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 55 Мнения:

Публикувано: 02 March 2012 - 10:14

Преглед на мнениеozic, на 26 February 2012 - 21:40, каза:

Сега прочетох, че такса за пращане на пари не се иска. Аз пратих около 70 долара и ми взеха такса около 3-4 долара. Защо?
Не знам, има го при някои, казват му (ръчна обработка). Може и ДДС да е. Обикновено след процеса на покупка се появява и това ДДС. Не знам.

Преглед на мнениеgin_7, на 29 February 2012 - 19:10, каза:

Сега като пазарувам, винаги тегли пари от картата, а тези 1.5 евро остават.
Това е баланс по картата ти. Мисля че ще вземе пари от него, когато направиш покупка за по-малко пари. Варианти за пласиране:
1. Добавяш още баланс.
2. Купуваш си песничка от нета, някъде са в центове, другаде са долар.
2. Задаваш сумата да влезе в кредитната карта - това не те устройва, защото за този процес ще ти вземат повече. :)
Тази валидация на акаунта ти не е трябвало въобще да я правиш!

#264 ozic

ozic

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 630 Мнения:

Публикувано: 02 March 2012 - 15:23

Благодаря.

#265 nistel_87

nistel_87

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1 Мнения:

Публикувано: 15 March 2012 - 16:21

Здравейте направих регистрация в Paypal но срещнах проблем, картата е Visa Electron на DSK.
Правих си регистрация в Paypall и стигнах до EXPUSE кода, не го знам. ходих до клона на банката картодателя и попитах за тоя 4-цифрен код. Те ми казаха тва ти е PIN-a и аз вкарвам пина но не става. После опитах с последните 4 цифри на картата пак не ще и така стана FALL голям. Разбрах вече как е скапания EXPUSE обаче от пейпала маи са ме блокирали,защото направих 4-5 вкарвания на грешен код..
HELP,ако някои знае как да процедирам по-нататък моля да помогне,защото не ми се занимава пак с нова карта и пак такива процедури..
БЛАГОДАРЯ на отзовалите се!!!

#266 dely

dely

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1 Мнения:

Публикувано: 05 April 2012 - 18:18

здравейте! Много полезна тема, прочетох всички постове, но за съжаление не открих отговор на моя въпрос.От скоро съм регистрирана в ebay и paypal, верификацията ми премина успешно, там нямаше проблеми, но още първата ми поръчка не пристигна. Разбрахме се с продавача да рефюндне парите и каза да проверя на пейпал акаунта, но там излиза

Apr 2, 2012 Transfer To Credit Card Completed Details Transfer To Credit Card -2.42 BGN
Select record 1 Apr 2, 2012 Refund From 彭 先亮 Completed Details Refund From 彭 先亮 V £0.99 GBP
Currency Total
EUR (Primary) €0.00 EUR
USD $0.00 USD

Какво означава това и парите върнати ли са? Извинявам се за лаишкия въпрос, но не е въпроса в сумата, а защото имам още поне 10 поръчки пак от Китай и май няма да дочакам нито една, а се касае за доста повече пари, та искам да знам какъв е случаят, да имам надежда, че ще се възстановят парите.
Благодаря предварително

#267 mitachi

mitachi

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1 Мнения:

Публикувано: 18 April 2012 - 02:38

Не ви трябва да си правите регистрация вече в PAYPAL. Считаше се за надежна система, но уви, не е така. Поне в последно време. Аз съм регистриран от няколко години там, и уж нямаше проблем. В последно време, започнаха да ми прибират дребни суми периодично, примерно по два пъти на месец, от кредитните карти, регистрирани там. Странното е, че преди това, винаги съм получвавал съобщения от тях( PAYPAL), за извършени транзакции. Сега няма съобщения, не съм и плащал, а в разпечатките на кредитните карти има прибрани суми. Изтрих си номерата на кредитните карти от PAYPAL, и моментално почнах да получавам от тях съобщения? Много интересно?
Освен това, в PAYPAL се влиза лесно. Стига да ти знам регистрацията и паролата и нищо повече не ми трябва. Никаква допълнителна защита. Верно е, че може да спреш плащането в 48ч. срок, ама ако пратят съобщение на пощата и ако го прочетеш.
Общо взето, приключих с тях.
На сериозните места се плаща без проблем със сериозни кредитни карти. Там е посочено, точно с какви карти може да се плаща. Такива от сорта на виза електрон или маестро не се котират.

1 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители