Jump to content

Plug & Unplug пледоария


Препоръчан пост

Здравейте съфорумници

Наскоро си закупих Gaming Set Coolermaster Devastator (клавиатура и мишка).

Нямат никакви проблеми, НО наскоро започнаха да ми правят ...

Понеже уча настрани, си нося лаптопа и сет-а. Когато пусна клавиатурата и мишката в лаптопа, докато е на батерия нямам никакви проблеми... когато обаче батерията се изтощи, или просто реша да включа лаптопа в "контакта" (който и да е в моята стая в квартирата), се започва една чудесна песен, която изпълва ушите ми ... И по-точно звуците които Windows издава при Plug i Unplug ... Честотата им е 20-30 пъти в минута.. Клавиатурата не работи (от време на време пресветва), мишката прави такъв цикъл на всеки 10-20 секунди.
Когато отида при леля ми, там няма проблеми, в другата стая също няма проблеми. Измерих напрежението на контактите в моята стая и друга стая в квартирата, около 238 е навсякъде.  
Когато махна батерията, проблемът си се запазва.. Най-НАЙ интересното тук е, че след като поработя с лаптопа 10-20 минути, когато съм го пуснал да се зарежда, проблемът изчезва... Опитвал съм и да свържа мишката и клавиатурата в различните USB port-ове, без ефект.
Лаптопът е Acer-Aspire 5750G
Windows 10 Pro .

Link to comment
Сподели другаде

Проблемът вероятно се дължи на смущения в електрическата мрежа; избягвай да ползваш лаптопа във въпросната стая, ако държиш на него.

Можеш да провериш какви електрически уреди са включени в квартирата и по-точно - на токовия кръг на твоята стая. Друг вариант е да си закупиш разклонител с мрежов филтър или отделен мрежов филтър. Замяната на захранващия адаптер на лаптопа с по-качествен такъв също е решение.

Link to comment
Сподели другаде

Адаптерът на лаптопът ми е фабричният, LiteOn 4,74 A, което е достатъчно според мен. За мен LiteOn е много надеждна марка! Имам случай, когато си пуснах лаптопа в един контакт, който не беше в ред. След като го включих, блесна една искра от захранващия кабел и това предпази лаптопа ми. Този случай не повлия по никакъв начин на захранването.
В моята стая в квартирата няма включени никакви ЕЛ уреди и напрежението е стабилно в рамките на приемливото е- 236-238 V.
Само през нощта си зареждам телефона и това е единственото потребление! Точно до моята стая е банята и не знам дали бойлерът е в същата верига, ще видя как вървят нещата при изключен бойлер.
Ще пробвам вариант, при който да включа разклонител и да го използвам за "стабилизация".

Link to comment
Сподели другаде

UPDATE:  Проблемът се запазва и при изключен бойлер. Разклонителите също не помагат... Във момента на тестването напрежението във веригата беше 242-243.
Отново повтарям, че във ЦЯЛАТА ел верига е включен само лаптопът.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...