Jump to content

SecuROM не разрешава стартиране на напълно легално закупени игри при Windows 10 след смяна на хардуера,


Препоръчан пост

Здравейте!

 

Предварително се извинявам, ако не съм нацелил точния рздел, защото тоя проблем е и от операционната система и софтуерен и хардуерен. 

 

Както личи от заглавието, имам проблем със стартирането на някои игри от дискове и такива от Steam, които са с DRM  защита. Не съм много наясно какво означава това, но доколкото разбрах, това е защита за да  не могат дисковете да се позлват на няколко компютъра. С Windows  10  се появиха проблеми с 5-6 игри като Crysis 1, Crysis Warhead, DIRT 2, DIRT 3, TDU 2  ... Единствено DIRT 3  е на мой диск, който имам наличен, Останлите игри са със закупен ключ  от STEAM. Въпреки всичко успях да подкарам само Crysis 1  след свалянето на един немски ъпдейт  за играта. Доколкото разбрах от коментарите на Майкрософт, препоръките са да си купим пак игрите, което бих направил, ако ги намеря за същите пари, но примерно няма как да намеря DIRT 2  за 2 лева или подарък към някоя покупка, за да изпълня заръките на Майкрософт. Та има ли някакъв начин да се заобиколят тия проблеми със SecureROM? Ето какво ми показва след цъкане на линка с грешката:

 

 

 

http://blacktornado.netii.net/Snimki%203/2015-08-30_135901.jpg

 

 

 

http://blacktornado.netii.net/Snimki%203/2015-08-30_135828.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Да, имаше такава новина още пред 2 седмици мисля:

 

http://www.techworm.net/2015/08/windows-10-not-run-older-pc-games-rely-safedisc-securom-drm.html

 

Така просто се насърчава пиратството, а не обратното, защото в пиратските версии тези защити и без това ги няма...и сега хора с налични оригинални игри или трябва да ги купуват пак или да ги теглят нелегално. Хитро а? Скоро аз поне Windows 10 няма да сложа, пък за другите не знам. ;)

Link to comment
Сподели другаде

Microsoft препоръчват игрите да се закупят наново? Ще може ли линкче да погледна?

Не само че това е невероятна арогантна „препоръка“, но и не виждам изобщо как би имала какъвто и да било положителен ефект.
На техническо ниво софтуерът не прави разлика между различните копия. Те са от значение само на ниво лицензионно споразумение. Да не говорим, че няма лесен начин да се замени вече закупено копие в Steam. За целта трябва първо вече съществуващото да бъде изтрито от библиотеката. Това може да бъде извършено само от поддръжката на Steam и включва връзка с тях, цитиране на условията за ползване на Steam (с които потребителят се съгласява при регистриране на акаунт), за да докаже, че има правото да прекрати абонамент към даден продукт и т.н. Като цяло това е свързано с време и нерви, както всеки, който е имал нещастието да се занимава с поддръжката на Steam, знае. Това е най-трагичната поддръжка в цялата игрална (и може би дори софтуерна) индустрия.

Както и да е... Ситуацията е неприятна.

За DiRT 3 можеш да погледнеш тук дали няма да ти е от полза.

За другите може също да има някакви такива врътки и заобиколни решения, не съм проверявал. Просто хванах една от игрите и проверих за нея. Просто ще трябва да се позанимаеш и да потърсиш решения.

Като краен вариант винаги остава да се ползва NoCD пач.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за предложенията, ще ги погледна сега. А това за препоръките на Майкрософт да си купим пак игрите, го четох в някаква новина, свързана с DRM  защитата. Не се сещам къде бе, но точно това се споменаваше - Майкрософт в името на сигурността не разрешават в Windows 10  да се премахват тия защити или нещо подобно. Това било дупка в сигурността.  Извинявам се за невежеството, говоря по памет, а и софтуера не ми е изобщо силната страна :) Явно, че ще трябва да се търси поотделно решение за всеки случай. Поне за Crysis 1  го намерих. В интерес на истината ми се върти една идея, свързана с насърчавайне на пиратството. На практика Windows 10  прави точно това. Насърчава ни да си инсталираме нелегални игри, защото не може да ползваме легалните си. Лошото е, че реално при мен игрите са легални заради интернет възможностите, които липсват при нелегалните. Така, че не ме топли идеята да си инсталирам пиратска игра, защото няма да имам достъп до класации ( DIRT 2, 3), въпреки че игрите са стари. За онлайн игра и дума не може да става, но мен си ме интересуват досегашните класации,които все още се намират по сървърите.

 

ПП: Номера с DIRT 3  може и да мине, STEAM  ми прие ключа от диска. Остава да чакам да се изтегли и да видя дали ще се стартира. 

Link to comment
Сподели другаде

На практика Windows 10  прави точно това. Насърчава ни да си инсталираме нелегални игри, защото не може да ползваме легалните си.

Пиратството винаги е било насърчавано. Косвено разбира се. Практиките на всички големи разпространители са такива, че насърчават пиратството. И това не се отнася само за игралната индустрия, но и за филмовата и музикалната.

Естествено се твърди, че пиратството е кражба, че съсипва индустрията, и всякакви други глупости.

 

Темата е много обширна.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...