Jump to content

Странен проблем с флашка...


Препоръчан пост

Здравейте, днес си направих мултибут флашка с уин хп, 7 и 10... Направих я с програмата easy2boot, но имам странен проблем на моят комп... Когато флашката е вкарана в usb-то и ресна компа, направо забива, стига ми до екрана press dell to enter bios и press esc to boot menu, но компа е забил и не мога да направя нищо, това е винаги когато флашката е вкарана и го рестартирам.... Пробвах на друг комп, на един приятел, и там няма проблеми, зарежда си всичко нормално, бутва си флашката, изважда си менютата с уиндоусите, но при моя комп нещо не става... Някакви идеи от какво може да е....

Link to comment
Сподели другаде

Може би има някакво значение факта, че и на трите места не си написал нищо конкретно за флашката и конфигурацията.

Провери настройките в BIOS за USB устройствата или направо напиши модела на компютъра (ако е преносим) или дъното (ако е стационарен).

Link to comment
Сподели другаде

Флашката е усб 2.0 16 ГБ.... Модела на дъното е Foxconn G31MXP... 

 

Странното е, че същата тази флашка когато я направя със сарду, със уин хп и 7, си работи без проблеми... Но със сарду няма как да добавя уин 10, затова ползвам easy2boot, и в момента в който флашката миб е направена на Multiboot с easy2boot, и ресна компа забива... При зареден уиндоус не е така, когато уина ми е зареден, мога да си работя с флашката, проблемът е само при стартиране на компа, там където трябва да избереш да влезеш в биоса или в буут менюто.... Пробвах я същата тази флашка, на друг комп,  и на него си работи без проблеми... буутва си, дава ти да си избере' кой уин да инсталираш.... При моя обаче, нещо се бъгва и забива...

Link to comment
Сподели другаде

На страница 39 от упътването за дъното са описани настройките за USB устройствата - опитай да забраниш поддръжката на USB клавиатура и мишка.

На страница 32 от упътването са показани настройките за стартиращите устройства - задай First Bood Device да бъде Hard Disk, а Second Boot Device, Third Boot Device и Boot Other Device ги забрани. След това отвори подменюто Hard Disk Boot Priority и се увери, че USB устройството е първо в списъка.

В краен случай можеш да разрешиш Smart Boot Menu (стр. 27) и да провериш дали флашката може да се избере като стартиращо устройство от там.

Всички настройки се правят при включена флашка, т. е., изключваш компютъра, включваш флашката, тогава включваш компютъра и настройваш BIOS.

Link to comment
Сподели другаде

Няма как да стане, понеже  флашката включена ли е, със самото пускане на компютъра, и той забива (ако я включа, след като е заредил уиндоуса, няма проблеми, работи си както трябва)... А, ако е изключена, и съм влязъл в биоса и се ровя в настройките, в момента в който я вкарам в някое усб и забива....

Link to comment
Сподели другаде

Опитай тогава да забраниш поддръжката на USB v1.1 (нека остане разрешено само 2.0) в BIOS. Съхрани настройките, рестартирай и тогава опитай да включиш флашката.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...