Jump to content

Препоръчан пост

 Здравейте приятели. Лаптопа ми беше хакнат тази нощ и направо се побърках с тоя хак. Всичко започна до като през деня си играех на игричките и камерата отгоре има лампичка когато е включена но аз не използвах камерата а лампичката светеше и си помислих че някой ми ровичка в лаптопа но не се захванах да разучавам и си продължих играта. А по среднощ докато си гледах изтеглените филмчета пак се пусна камерата и по едно време излязох от kmplayer без нищо да правя и ми се появи някакъв чат със анонс : 
   
  - Здравейте ние сме от DANS. 
  - Как се казва филма който гледате
  :D 

Супер брутално се подплаших и махнах батерията на лаптопа и веднага си сложих диска със Windows 7 и почнах чистичка пре-инсталация. Въпросът ми в момента е дали след тази чиста пре-инсталация лаптопа е чист и без никви такива простотии ? И какво бихте препоръчали да правя в такива моменти понеже се ровя в много несигурни сайтове ( някакви програми които ще засекат тия кибер-атаки и т.п )  :coolman:

Link to comment
Сподели другаде

  

  - Здравейте ние сме от DANS. 

  - Как се казва филма който гледате  :D

Че някой е влизал,то е ясно! :) Ама от ДАНС!!!??? Едва ли. Ако имаш споделени папки в мрежата,без защита,ако си с автоматичен логин без парола,незащитен рутер,Ако сте няколко "маймуни" на тази линия и нямаш защита.Изключена защитна стена.Ако компа ти е в една работна група,някаква локална,различна от workgroup,то не че и ако си в workgroup  не може някой да влезе.

Имало е начин да разбереш кой ти е влизал в компа,ама си изтрил всичко.Просто е трябвало да изключиш нета! :) Даже и при нова инсталация,ако си пак със същите настройки и споделени папки,пак ще влезе някой любопитен!

Просто липса на защита. А има и доста опции в изключенията на защитната стена дето Windows  ги включва по подразбиране...Аз примерно ги изключвам винаги.

Network Diagnostics, Отдалечен работен плот, Отдалечена помощ...някоя програма която е в изключенията на защитната стена.

Има винаги риск при разрешаване на някой услуги в изключенията!

Има много материали по въпроса в интернет,примерно тази ,може да попрочетеш! :)

Ето и една програма за защита Windows Firewall Control 4.5.0.5

Link to comment
Сподели другаде

Добър ден на всички, които се намират на този хубав форум и поздрави от мен, с когото се познаваме! 

По вашият въпрос:

"И какво бихте препоръчали да правя в такива моменти понеже се ровя в много несигурни сайтове ( някакви програми които ще засекат тия кибер-атаки и т.п )   :coolman:"

Почти сигурно сте си отговорил на въпроса. Спрете за определен период да се ровите в тези"много несигурни сайтове" и всичко ще тръгне нормално. Едно от условията за правилната и добра, безпроблемна работа е - задклавирното устройство. Пожелавам Ви го от сърце.

Link to comment
Сподели другаде

Първо, че съкратеното правилно наименование на ДАНС е ДА "НС", а не DANS. Второто нещо, меко казано е несериозно, ако някой мисли, че ще седнат да го гледат през web камерата на лаптопа му. Това най-вероятно е някой квартален "хакер", който ползва готови уязвимости в "виндовс", открити с някакъв готов скенер. Това не го прави по-малко технически неграмотен.

 

Моето мнение- ползване на Firewall, евентуално някаква антивирусна, спиране на ненужните сървиси, които не се използват, по възможност ползване на софтуер, свалян от сайта на производителя и най-вече разумно ползване на компютъра, защото няма софтуер, който да защитава напълно машината.

Link to comment
Сподели другаде

Приятел, абе някой RAT да не си имал случайно, а? От приятелчета и познати приемал ли си разни файлове в скайп, фейс и т.н?

 Не аз, принципно зная че такива неща са вируси. А аз не ги отварям  :unsure: А до защитата на рутера ми .. защитен е под всякаква критика вече !! Преди време си спомням че IP-то ми беше реално и помолих моят интернет доставчик го скрие.  :look:

Link to comment
Сподели другаде

Реално IP няма. Има статични и динамични адреси.

Има реални IP адреси. Това е по-известното наименование на публичните такива. IP адрес може да е публичен (реален) или частен (нереален) и динамичен или статичен.
Link to comment
Сподели другаде

Има реални IP адреси. Това е по-известното наименование на публичните такива. IP адрес може да е публичен (реален) или частен (нереален) и динамичен или статичен.

Не използвам тези термини "реален и "нереален". Не са технически и ги убягвам. 

Link to comment
Сподели другаде

Отдавна не се бях смял толкова много. Благодаря! Този пост за хакването направо ме разби от смях. Не бъркайте - не злорадствам, просто толкова смешно е написано...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...