Jump to content

Презентация направена на Open Office, може ли да се отвори с Microsoft Office?


Препоръчан пост

  Здравейте,

  Всъщност това ми е въпроса. Понеже на децата искат презентация, и учителя казал че не може да я отвори с неговия стар Майкрософт пакет ако е от Open Office. Даже искал де е направена на  също стар офис пакет (на Майкрософт само) за да я отвори...  Аз мисля че би трябвало да ги отваря презентациите, но... 

  Това,което сега открих е че ако се запамети презентацията в съответното разширение е достатъчно за да се отвори. Вижте на снимката:post-9788-0-20273100-1433703213_thumb.jpg post-9788-0-89953600-1433702698_thumb.jpg Така ще стане ли? И кое от двете е по правилното? Така ще стане ли?

Аз ли греша, че съм се заинатил и не качвам Майкрософт Офис?

 

П.П.

Не по темата, но ако може да забележите и долу в лентата с задачите до високоговорителя ми излезе знака на Windows 10. И ми предлагат да го пробвам. Не искам, но тази иконка си стои там... Няма ли как да я махна. 

 

Благодаря на отзовалите се.

Link to comment
Сподели другаде

Да, ако презентацията се запамети с опцията да е с разширение .ppt и да е за Офис 2003 би следвало да се отвори. Евентуално проблем би могло да бъде разместването на обектите по слайдовете и съответно когато се отвори с Power Point да изглежда различно. 

KB3035583 е отговорен за появяването на иконката в трея. Ако се деинсталира би трябвало съответната икона да се премахне.

Друг вариант е като се кликне с десен бутон на Date/Time и се кликне на "Customize notification icons" да се намери къде се намира GWX в списъка и неговата стойност да се промени на "Hide icon and notifications".

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря. И все пак значи е по-добре за мен да имам офис пакета на Майкрософт... Ще деинсталирам актуализацията и ще пиша дали се е премахнала иконката(иначе не може да се махне).

П.П.

Премахнах KB3035583  и се скри иконката, но после пак ми излезе че има актуализация(която се препоръчва), и аз я инсталирах ....оказа се пак тази 3035583... -Е, сега пак я изтрих.  :look: 

Link to comment
Сподели другаде

Всичко опира до конкретни нужди-аз например в редките случаи, когато ми се налага да отварям презентации ползвам LibreOffice или директно в Google Документи. Последния път, когато отворих няколко презентации на част от слайдовете картинките и блоковите схеми се бяха разместили върху част от текста, но колеги ползващи Office на Microsoft  казаха, че на тях също се получава подобен (д)ефект. Лично аз смятам, че е глупаво да се натискат хората към конкретен затворен формат, който на всичкото отгоре не може да гарантира пълна преносимост м/у различни версии, а понякога и м/у еднакви версии на дадения продукт (Word/PowerPoint и т.н.) За тази цел има измислени преносими формати, но за съжаление в България, а и не само хората не са наясно/не ги интересува, че може да не искаш да ползваш платен и затворен софтуерен продукт. 

Link to comment
Сподели другаде

Аз мисля, че проблема не е в принуждаването, а в незнанието на този преподавател или по-точно единствената му дадена възможност да използва само и единствено определен офис пакет. :)

Преди доста време на мои братовчеди се наложи в училище да правят възможно най-простата web  страница и за да се отличат им го направих малко по-сложно.

Е гледайте цирк в училище - то това било трудно, онова било не знам си какво и тем подобни.

Така, че abracadabra, не се притеснявай. :)

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте, да и аз се ядосах на преподавателя... Да си инсталира и безплатен текстов редактор. За какво им раздадоха лаптопи преди години на учителите... И да не иска да му носят презентацията на СД. :juggle:   Дори и флашка не е нужно. Има интернет поща. Но, ... -както и да е...   

 

По-горе  as993, спомена че има преносими формати. Те какви са? Не съм чул за тях.

Link to comment
Сподели другаде

Това, което беше създадено преди известно време е Open Document Format или ODF на кратко. Едни от основните цели при създаването му бяха:

-отворен формат- форматът трябваше да е отворен, за да може да се ползва свободно и най-вече да се гарантира преносимост стига дадената платформа да работи според стандарта

-стандартизиран- отново, за да може да се гарантира преносимост трябва да има международен стандарт и този стандарт за ODF е ISO 26300:2006

-безплатен, лек и мощен- всички тези неща произтичат от горните две. Факт е, че това е стандарта, който се ползва във всички страни членове на NATO, което говори само по себе си, а отделно е приет в администрациите на доста други страни.

 

Самия формат е базиран на XML, което го прави сравнително лесен за работа. Мисля, че Microsoft Office поддържа ODF от версия 2007 насам, но тъй като не го използвам не мога да кажа със сигурност. Та моето мнение е, че би трябвало повече хора да разберат, че има алтернатива на затворените формати.

 

Отделно от това има и .pdf, който за работа с текстови документи-печатане, даване за преглед на много хора и т.н. е идеален. Поне до сега не съм имал случай да дам нещо за печатане, което е било на pdf и да бъде различно от това, което съм видял на екрана. Това обаче не е валидно за Word.

Link to comment
Сподели другаде

 

Не по темата, но ако може да забележите и долу в лентата с задачите до високоговорителя ми излезе знака на Windows 10. И ми предлагат да го пробвам. Не искам, но тази иконка си стои там... Няма ли как да я махна. 

 

Благодаря на отзовалите се.

Има сигурно решение за премахване на трей иконата на Windows 10

Отваряш regedit и стигаш до HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx

Създаваш key Gwx и стойност както е показано на снимката.http://cdn3.howtogeek.com/wp-content/uploads/2015/06/ximg_55731b805b152.png.pagespeed.ic.8GkDQo-wby.jpg

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Благодаря Ози, току що пак деинсталирах ъпдейта КВ3035583 отново. Заедно със мсички актуализаци и нея я бях пак инсталирал. Но за следващия път ще пробвам твоя начин. 

П.П.

Съвсем от темата излязох, но относно препоръчителните актуализации, -как мислите добре ли е да се инсталират. Аз всичко инсталирам.... Без да мисля.... 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...