Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте.

Имам проблем с намирането на Bluetooth устройства от лаптоп.

Моделът е:

PC ASUS X550jk-XO058D.

Телефоните, с които се опитвам да го свържа са както казах неоткриваеми. Но фактически те засичат компютъра. Връзка, обаче, не може да бъде осъществена. Четох много по моя проблем, включително и тук във форумите, дори предварително изпълних указанията, които са били предназначени за други, а именно: Да се провери статуса на драйверите в диспечера на устройства, както и статуса в services. Резултатите от това сочат, че:

В диспечера на устройства, драйверите, отговарящи за Bluetooth са работещи – няма нито удивителни, нито въпросителни. Във services онова, което се отнася до Bluetooth е със статус автоматично стартиране. Друго, което направих бе да преинсталирам многократно драйверите за Bluetooth, включително и да ги връщам към по-стари версии. Е…Няма и няма. Проблемът си стои. И понеже в момента единственият вариант, за който се сещам е преинсталация на windows, сериозно се замислям за това. Но някак си…Не ми се иска все още. При това лаптопът е на няколко дена. И като последен вариант ми остана този форум. Накрая само да отбележа още, че съм с windows 7 ultimate, 64 битов. Друго за сега май няма, което да добавя.

Предварително благодаря.

:)

Link to comment
Сподели другаде

Този модел поддържа Bluetooth и би трябвало да няма проблеми.

Вместо да правиш преинсталации съветвам те да пробваш с външен Bluetooth адаптер,който се ползва през USB.

Ако с него няма проблеми със свързването, то тогава причината е от вградения Bluetooth адаптер и продукта  трябва да се занесе в сервиза за ремонт.

Ако нямаш такова устройство в наличност потърси помоща в най-близкия сервиз за лаптопи там имат такива джаджи и чак тогава го пращай в този където се обслужва гаранционно. Иначе устройството се намира на цена около 10лв.-

http://laptop.bg/archive/usb_sticks-canyon-ext_bluetooth_CNR_BTU6

 

Забележка-преди да предприемеш горните действия прочети това-

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows7/add-a-bluetooth-or-other-wireless-or-network-device-frequently-asked-questions

Link to comment
Сподели другаде

Ами... Не знам дали да се радвам или не. По-скоро май да... :) Свързах външно bluetooth към лаптопа, за което знам със сигурност, че работи, а резултатът е следния: Само единият телефон го открива, но отново не може да се осъществи връзка. Обратният ред е същият както и преди - от лаптопа нищо не се открива. Иначе за външното bluetooth, след като го свързах с лаптопа, си изписа, че драйверът е инсталиран успешно... Поне съм с една идея по-спокоен, че вграденото в лаптопа bluetooth работи. :)  Но сега от тук накъде? :)

Link to comment
Сподели другаде

Ако стъпките при свързване са правилни -

както е описано по-горе за добавяне на устройства трябва телефона да е с включен блутут и следваш стъпките за добавяне на устройство от лаптопа. може да ти поиска парола може да използваш опцията без въвеждане на такава.

Ако телефона е добавен може да провериш в устроиства и принтери дали е наличен.

 

Всичко това ако не сработи то тогава възможно е а има проблеми с мрежовата карта,която не може да откива безжичната връзка.

Link to comment
Сподели другаде

Хм...Ами не знам. Не съм съвсем сигурен, че в мрежовата карта е проблема... Не че разбирам прекалено много, но... Хм... Мрежовата карта принципно...Не отговаря ли за връзката с и-нет? Освен това...Как може да е сигурно, че проблема иде точно от нея...? Лошото в моя случай е и друго - че на един диск са качени драйвери за различни версии на windows и май за други модели на Asus. Но да не говоря глупости - в това последното не съм напълно сигурен, че има и за др. модели, но със сигурност има за всички версии на windows, което си е леко объркващо... Иначе...Не...Няма как да разбера, тоест, не че няма как, но просто така и не можах до този момент да добавя телефона...


Видяло се е то, че без преинсталация няма да мине. Пък след това ще му мисля... :) Благодаря за отговорите. :)

Link to comment
Сподели другаде

Всъщност... В устройства и принтери излезе на едно от нещата знак удивителен. Като пуснах инструмента за отстраняване на неизправности ми излиза да инсталирам някакви драйвери, но след като дам да приложи промените изписва, че драйверите не са инсталирани успешно. Ето няколко снимки от целия процес.


Не знам въобще тия неща дали имат отношение към проблема ми, но реших за всеки случай да опитам. Лека вечер на всички! :)

post-25727-0-77542300-1427667990_thumb.png

post-25727-0-41030800-1427668039_thumb.png

post-25727-0-30546800-1427668094_thumb.png

post-25727-0-32834200-1427668143_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...