Jump to content

Еднопръстово и двупръстово скролиране


Препоръчан пост

Здравейте!Взех си лаптоп Lenovo с Windows 8.1.Неприятно се изненадах когато установих че с тъчпада мога да скролирвам само с два пръста.Искам да попитам дали може това да се промени,т.е. дали може да се направи така че да скролирвам с един пръст.

Link to comment
Сподели другаде

Ако има някакви настройки, те ще са по всяка вероятност в контролния панел на драйвера на тъчпада. Може би ако кажеш точно какъв е моделът на лаптопа, ще може да се измисли нещо.
Link to comment
Сподели другаде

Модела е G 50-70.Драйвера го изтеглих от тук:http://support.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/g50-70-notebook-lenovo/?tabName=Downloads,но не разбрах как може от найстройките му да се промени това за скролирането.

Link to comment
Сподели другаде

Ето такава грешка ми изкарва:Doc1.docx.Във връзка с това деинсталирах Synaptics,след което тачпада въобще не реагираше.Сложих мишката в USB 2.0 и се опитах да върна Elan,но станах още по зле.Сега и мишката отказа да работи.Добре че имам USB 3.0 за да мога да я включа там,но вече нищо не смея да пипам за да не би и от там нещо да се обърка.

Link to comment
Сподели другаде

Отвори диспечера на устройства (devmgmt.msc), щракни в лентата с менютата на View, избери Devices by connection. Щракни пред PCI bus така, че да се разгърне. По-надолу търси устройства, съдържащи в името си USB Hosts Controller. Щракни с десен бутон напървото устройство и избери Uninstall, потвърди с ОК. Повтори за останалите (може би още 3) устройства. Като завършиш, рестартирай конпютъра.
Link to comment
Сподели другаде

Тъчпада не се завърна както трябва,т.е. показалецът се движи,но нещо не работи.Не скролирва и управлението става чрез бутоните,а не с почукване.Хардуерните идентификатори на Lenovo pointing device са:ACPI\VEN_ETD&DEV_0624;ACPI\ETD0624 и *ETD0624.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...