Jump to content

Записано наопаки видео - ще остане наопаки


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

Проблемът е много опасен и по естество свръх критичен за потребителите. Оказва се, че няма поправка на обърнато погрешка видео и файлът остава повреден софтуерно. Така че внимавайте какво правите с телефоните си - в каква позиция ги държите и дали сте сигурни кое е горе и кое долу! Защото се натъквам на следното: Why Your iPhone Photos are Upside Down & How to Fix That От казаното разбирам, че няма поправка. За картинките - тях ги поправят и пеленачетата, но видеото няма EXIF и софтуер за коригиране на такива специфични данни.
 
Случая е следния:
Видео файловете са h264 кодек, MP4 контейнер. Съветите за поправка на видео са използването на QuickTime Player Pro. За съжаление при възпроизвеждане плеъра автоматично върти картината в правилната поза. Ако решите да я обърнете и запазите, картината пак излиза обърната. Ако решите да я оставите така и я запазите, той не се намесва във въртенето и пак си оставате със завъртяна необработена картина. В единия случай плеъра я признава за коректна и запазва грешните данни, в другия случай признава, че вие сте я завъртяли и запазва това, което се вижда на плеъра. Шансът за поправка е нулев. Просто защото когато трябва да коригира, той решава че вмъкнатата картина е била вярна, а вие искате да я обърнаете.

Някой ако намери начин да се обърне картината без прекодиране, да обади. Моето мнение е, че на този етап няма софтуер за поправка. Страшно, нали? :) Какъв хубав урок от iPhone. Да живеят iTunes, QuckTime и сродните му Apple продукти. :lookaround:

 

EDIT: Оказва се, че QuickTime върти само за себе си. :) Но за останалите плеъри видеото ви ще бъде опаково и ще се гледате с главите надолу.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря Lupi, кофти работа. Ето намерих по-ясна тема, плеъра редактира само preferences, но не прави перманентни настройки. Така сега заради едно клипче ще трябва да прекодирам абсолютно всичките си клипове, защото при съединяването няма как единия клип да ми се гледа с надолу главите. :sad:

Link to comment
Сподели другаде

Използвах програмата AVS Video Editor. Справи се чудесно. Дори не се наложи да завъртам ръчно картината, защото автоматично разпозна флага за въртенето и екранът си беше в правилната посока, изходния файл също. Което означава, че авторите все пак държат на производителността на техния продукт. Единствен минус при тази манипулация е че няма AAC. Странно.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...