Jump to content

Въпрос за Андроид Програмиране


dakan

Препоръчан пост

Добър ден,

аз съм новак за андроид но разбирам от java. Не съм наясно обаче как точно и къде да съхраня статична информация която да се използва при създаването на обекти от класове. XML фаиловете ли се използват за това? Идеята ми е че искам да направя кас от който да се създадът вече известен брой обекти с известни параметри. Но не съм сигорен къде най/добре да съхраня информацията за параметрите. Реално това е нещо като вътрешна малка база дани която е необходима за програмата. Някой знае ли по добрите начини в Андроид да се съхранява статична информация освен хард кодиране в java класове.

Link to comment
Сподели другаде

http://developer.android.com/guide/topics/data/data-storage.html

Зависи от броя на параметрите и какво ще се съхранява, но ако на мен ми се налагаше да пиша за Андроид, бих избрал SQLite база данни, ако са множество параметри или обикновени файлове за нещо по-простичко.

Link to comment
Сподели другаде

Точно това е, че няма смисел от база дани защото става въпрос за около 100 обекта с по 2-3 елементарни параметри. Този линк ми е познат :) Единственото което има някакъв смисъл е Shared Preferences но реално това са константи и нама и да се споделят или запазват а просто да съществуват винаги. А рално Shared Preferences се ползва за да се запазва информация от сесия до сесия с програмата. Мерси все пак за помоща.

Link to comment
Сподели другаде

В такъв случай щом трябва просто да съществуват винаги, може да се помисли за някаква структура от данни, която отговаря на конкретните нужди.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...