Jump to content

Подмяна на SSD със SSHD


Препоръчан пост

Здравейте!Обмислям подмяната на сегашният ssd-120ГБ със 1ТБ sshd.Новият sshd е Seagate и за копирането на данните от стария харддиск препоръчват програмата DiscWizard,която може да се свали от техния сайт,но в същото време предупреждават че софтуерът е приложим само за харддискове с марките Seagate и Maxtor.Притеснява ме това,че харддискът който искам да подменя е марка Crucial CT120M500SSD1.Въпросът ми е  мога ли в случая да ползвам софтуера ,който предлагат или трябва да открия програма която би работела  с всички видове и марки харддискове?

Link to comment
Сподели другаде

Програмата трябва да работи с всички устройства, стига поне едно от тях да е на Seagate. Поне така работи подобната версия на програмата за дискове на Western Digital. Не мога да гарантирам обаче, че ще функционира.

 

Съвсем отделен е въпросът, че хибридните дискове не са особено надеждни, както и по принцип дисковете на Seagate в момента, които са може би най-лошият избор като цяло.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря ти за съвета,Night Raven!Напълно ме отказа от варианта хибриден диск.Искам да подменя сегашният,понеже с времето се запълни и  забелязах че ценово един хибриден диск с големина 1ТБ е по-евтин от 240 ГБ стабилен,което потвърждава написаното от теб по-горе.Все пак каква марка стабилен диск би ме посъветвал да купя,избора е доста голям-WD,Crucial,Kingston,Samsung...А и запазването на оригиналният Windows,който е на старият диск е важно за мен,по кой начин  би се получило най-безопасно?

Link to comment
Сподели другаде

Не знам защо ги наричаш „стабилни“. Като производители най-удачните са може би Intel и Samsung. Не че няма и други добри, но тези се намират най-лесно и са универсално добър избор.

Колкото до пренасянето на операционната система, това не мога да кажа точно как да стане, защото досега не ми се е налагало да прехвърлям от един твърд диск на друг, както и на дялове/дискове с различен капацитет. Така че не мога да кажа точно кои програми и колко добре биха се справили с процедурата. Повечето би трябвало да могат.

Link to comment
Сподели другаде

Може би заради абревиатурата SSD-Solid State Drive,не знам.Мисля че реших проблема току що без да искам,дано да съм полезен на други със същия,защото доста хора ще решат да преминат към по-добрите и по бързи SSD.Ползвам Mini Tool Partition Wizard и от сума време когато я пусна ме подканя че има нова версия,да ъпгрейдвам.Е все няма време!Преди малко го направих и останах приятно изненадан-в последната версия 9.0 има вече опцията за бърза миграция на ОС на SSD и още няколко други,включено във фрий версията!Сега остава само да избера диск,ще послушам съветите ти Найт Рейвън,благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

Ще напиша още нещо по въпроса защо ги наричам стабилни.Защото в тях няма нищо механично,което да се върти и да издава някакъв шум,мисля че всеки го е чувал и се е дразнел от това!Е,скъпи са-да!Но само като натиснеш бутона и след 10 секунди имаш напълно зареден и работещ компютър,какво по стабилно от това!Препоръчвам на всеки,който може да си го позволи!

Link to comment
Сподели другаде

Най-правилно е да им казваш "твърдотелни". Иначе повечето производители на SSD предлагат и софтуер за миграция на цялата операционна система върху новия диск. Моят Samsung SSD 840 EVO 250GB разполага с такъв.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...