Jump to content

Инсталация - "за всички" или "само за мене" !


barbuncela

Препоръчан пост

Здравейте момчета!  Имам два акаунта на компа.Този моя е с администраторски права.Другия е за общо ползване!Ограничен обаче!

Имам няколко програми които са инсталирани,обаче правят проблеми в другия акаунт. А и няма нужда изобщо да знаят за тези програми!При всяко влизане в другия акаунт за някой програми излиза екран с предупреждение,че за да работи тази програма ,трябват администраторски права,и подобни досадни работи.

Някой програми си имат опцията инсталирай "за всички" или "само за мене".Да ама много други нямат.Въпросът ми е,има ли как да накарам тези програми без тази опция,да се инсталират "само за мене" ? Отнася се главно за ХР, но няма да се откажа от информация и за 7 и 8,особено ако процедурата е различна,и естествено ако има начин! Благодаря! :)

Link to comment
Сподели другаде

Нещата са относителни.

 

Като за начало е редно да уточня, че различните инсталации на различните програми могат да имат различни разбирания за „инсталирай за всички“ и „инсталирай само за мен“. Някои инсталатори биха инсталирали програма в Program Files, ако се избере опцията „за всички“, или в потребителската папка AppData, ако се избере „само за мен“. Други инсталатори биха инсталирали програмата винаги в Program Files, но биха създали папка в меню Старт и/или препратки само за текущия потребител или за всички; т.е. програмата може да се използва от всички, но не всеки би я открил лесно. Разбира се мястото за инсталация може да се промени в повечето инсталатори, аз просто описвам зададените по подразбиране папки.

Също така е важно дали програмата има кадърна поддръжка на съвременни операционни системи и дали е достатъчно интелигентна, за да знае къде и как да си съхранява настройките.

 

Най-добре ще е да споменеш кои са тези програми. Иначе просто ще трябва да гадаем.

Общият съвет, който мога да дам, е да се инсталира приложението в някоя строго потребителска папка на текущия потребител (например т.нар. AppData, която по принцип се използва за съхранение на индивидуалните настройки на програмите), защото до нея ще имат достъп въпросният текущ потребител + всички администратори на системата. Други потребители със стандартни (ограничени) акаунти няма да имат достъп до нея. И все пак това не дава никакви гаранции, защото е възможно самата програма да е стара и/или написана некадърно и отказва да работи под стандартен акаунт. Точно затова е нужно да знаем за кои точно приложения става въпрос — за да можем да сме по-конкретни.

Link to comment
Сподели другаде

Ами програмите са TmpgEncStudio, Format Factory, Advanced SystemCare 7-точно тя изкарва някакви съобщения,че трябват административни права,Nero 6 Ultra Edition. :) Благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

За TMPGEnc на официалния сайт намерих само безплатната, която е в архив и няма никакви проблеми да работи от всяка папка, включително и под стандартен акаунт. Ако говориш за различна версия, ще е добре да го споменеш изрично.

FormatFactory няма възможност за инсталация само за текущия потребител и за жалост си създава препратките само за администраторския акаунт, който е използван за инсталацията ѝ. Може да си се ползва под стандартен, но ще трябва ръчно да се създадат препратки в Старт менюто и/или на работния плот.

Не знам за коя точно Advanced SystemCare 7 говориш. Т.е. в момента на страницата на IObit има само една такава и тя е Ultimate. Т.е. може да говориш и за някоя обикновена, но по-стара. Не би трябвало да има особено значение обаче, защото поради естеството на самата програма, тя ще изисква винаги администраторски привилегии и няма да може да се използва изцяло под стандартен акаунт. Имайки предвид обаче, че Advanced SystemCare е като цяло много излишна и дори потенциално вредна програма, не мисля, че има изобщо нужда да я имаш инсталирана. За мен подобни програми са боклуци.

Nero 6 няма опция за инсталация само за текущия стандартен потребител, но си създава препратките за всички потребители и работи нормално под стандартен потребителски акаунт.

Link to comment
Сподели другаде

Моя TMPGEnc е доста стар,повече от 15 години е Версията е 1.6.26.73 но го ползвам защото имам лиценз за него.Но той не е проблемен,както Format Factory и Nero.Просто ми се изкаше да ги скрия,да не се виждат от другия акаунт.Защото има икони на десктопа,и така се разбира...че си правя разни клипове! Опитах да махна иконите,ама не става...не знам защо? Отказва ми достъп.Иначе от моя акаунт мога да правя абсолютно всичко,което съм опитвала.А в администраторския не мога да вляза...има парола,и не я знам... Става дума за служебния комп с 7 profesional.По рано беше ХР ама сега.купиха нови с 7 ца. Имам пълни права,като administrators,но защо не ми се получава...не знам! Компа дойде готов,и даже нашия администратор не знае паролата на администраторския акаунт.И той опита и на него не му дава да ги изтрие...Как е конфигуриран тоя комп...нямам идея! Както и да е,щом не става,не е от голямо значение.А за Advanced SystemCare 7 която прави проблема,а именно винаги при старт на другия акаунт изважда някакъв предупредителен екран дето пише много работи,ама на английски,дето почти не го разбирам,ама общо взето "тази програма може да бъде използвана само с права на админ"

Нещо такова.И аз я мразя ама админа я сложи,че помагала много...Мразя я защото всеки ден като стартира компа,иконата седи червена с една нацупена физиономия! Демек,има проблеми.И то какви проблеми? Две грешки в регистъра...чудо голямо! :) Но не искам да я махам,че ще се скараме с админа.Само колежката се оплаква от този предупредителен екран,а и когато има грешки според програмата,предупреждението става много нахално! :) Махнах целия автоматичен старт с Ccleaner,Стартира поне 10 пъти на различни места,Има я в всички менюта В Windows,Internet explorer,firefox,Scheduled Tasks,Context Menu.махнах ги всички,даже ги изтрих...ама след два дена пак се напъхат всичките...не знам защо,ама за това я мразя!

 

За това ми беше въпроса на темата...ама щом не става-не става! Благодаря за вниманието и отделеното време! :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...