Jump to content

Много проблеми свързани с видеото...


Ultrasonic

Препоръчан пост

Здравейте. Имам няколко проблема, които всички се отразяват на видеото, което се възпроизвежда, било то видео в "YouTube", било то в игри и т.н. (игрите ми вървят с някакви прекъсвания, някои от тях много забързано, но с гадни "slutterings"). Aero темата неще да ми се включи... Така, това като за начало... А иначе по същество... компютъра не ми е слаб (нови са му частите, в гаранция са, не съм правил никакви овърклоквания и подобни "простотии") FX-6300 CPU, Видео Nvidia Gtx 750... Не е проблем с кодеци, това пробвах, не е проблем с прегряване, не е проблем с драйвери (поне не на видеото). Интересното в случая е, че го бях задръстил с вируси явно (разни червеи, malware..., които уж изчистих, ама явно не съм...) и се наложи да го преинсталирам наскоро, защото не ми зареждаше Уиндоуса (уин 7 64 бит) (само в Safe Mode) но така и не намерих проблема и реших направо да го преинсталирам наново и откакто го преинсталирах тоя проблем се яви... а иначе проблема с Аеро темата на Уин7 си го имах и преди да направя нова инсталация на Уиндоус, ама проблема с видеата (в интернет) и игрите го нямах... Има нещо друго също така, не винаги го имам тоя проблем... при някои стартирания на компютъра са наред нещата, но при други става горепосоченото... Някакви идеи кое може да поражда този проблем?!? Ако има нещо, което съм забравил да допълня, попитайте ме, ще ви дам нужната информация, за да имате нужния набор информация за вас, за да бъдете в състояние да ми помогнете. Благодаря! 

Link to comment
Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) изчакай да сканира всички местоположения за стартиращи обекти;

3) избери Options -> Filter Options... -> постави отметки на Hide Microsoft entries -> OK;

4) меню File -> Refresh;

5) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат).

6) архивирай създадения файл с удобен за теб архиватор и прикачи архива към коментара си.

 

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;

- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.
Link to comment
Сподели другаде

Така, ето го файла. Трябва да допълня още нещо, което може да се счете за доста важно също,  което тия 1-2 дена установих, а именно - когато дам Shutdown на системата и след това я стартирам (било то след 1 час или веднага, или след 10 часа... няма значение) ми се стартира по проблемния начин, но ако и дам след стартиране вместо Shutdown - Restart и ми се стартира нормално без абсолютно никакви проблеми. (което ще рече, че аз трябва задължително преди включване на компютъра в началото на деня да му удрям един рестарт преди работа с него, защото е бил изключен (shutdown-ат) преди това... :D ) Просто тази зависимост чак последните дни ми направи впечатление и затова чак сега я споделям.

П.П. Това са данните след процес на стартиране на системата преди да и дам рестарт, демек - направо си го пуснах компютъра и счетох, че е много по-удачно да сканирам когато не ми е наред, отколкото след като рестартирам и ми се нормализира. (:

AutoRuns.rar

Link to comment
Сподели другаде

Да видим дали съм разбрал правилно: нужно е да включиш компютъра и още в началото, докато инициализира устройствата, го рестартираш от бутона на кутията. Само тогава зарежда нормално след това?

Link to comment
Сподели другаде

Не, не, не. Извинявам се, ако грешно съм се изразил... Никакъв рестарт от копчето не му давам (надали е нужно да споменавам, че е пълна глупост това действие). Просто, ако искам да ми върви както трябва, трябва да го рестартирам след като ми е заредил Уиндоуса и съм видял, че не ми е както трябва (само като видя Аеро темата и ми е ясно, че не е в ред). Рестартирам си го от менюто си в Уиндоус. И на 100% ми се оправя след рестарт... тия дни си го карам така и всеки път (без изключение) ми се стартира добре след като го рестартирам.

Link to comment
Сподели другаде

Ти като преинсталира, форматира ли дяла или просто инсталира отгоре върху старата инсталация?

Каква точно е дънната платка? Коя е версията на BIOS/UEFI на дънната платка? 

 

Ще е добра идея все пак да си актуализираш драйверите. Някои са много старти, други не са толкова, но пак не са актуални. Така че ти препоръчвам да:

- си набавиш актуални версии на всички нужни драйвери;

- да ги деинсталираш;

- да им почистиш остатъците с Driver Fusion под Safe Mode (или поне на онези, които се поддържат от програмата);

- да инсталираш актуалните версии.

Link to comment
Сподели другаде

Не го форматирах, защото исках да си запазя доста от информацията, която имах в дяла... Дънната платка е AsRock 970Pro3 R 2.0,  UEFI AsRock 970Pro3 R 2.0 P1.50 , а на кои драйвери да направя актуализация? Видео / звук ли само или и като се започне от USB и се премине през LAN и прочее, и прочее..? 

Link to comment
Сподели другаде

Не го форматирах, защото исках да си запазя доста от информацията, която имах в дяла...

Това ти е част от проблема.

 

Дънната платка е AsRock 970Pro3 R 2.0,  UEFI AsRock 970Pro3 R 2.0 P1.50 ,

Версията на UEFI е стара. По принцип можеш да опиташ да го актуализираш до последната налична, която е 1.80. Няма гаранция, че ще се отстрани проблемът, но е възможно. Можеш да го оставиш като краен вариант.

Важно: за информация как се актуализира UEFI можеш да погледнеш в книжката към дънната платка или на самата страница на ASRock, откъдето се изтегля софтуерът.

 

а на кои драйвери да направя актуализация? Видео / звук ли само или и като се започне от USB и се премине през LAN и прочее, и прочее..?

На всичко.
Link to comment
Сподели другаде

Имам клипове,които,когато им дам copy/paste картата памет,която е в четец за карти,да се прехвърлят на компютъра,линията на прехвърляне се запълва донякъде,спира и след известно време ми изписва   "Cannot copy ...име на файла... . The device is not ready!"  С тази карта памет много трудно ми се отварят  и снимките и клиповете на самия телефон,някой път не може!Има ли програма,с която да се поправи видеото,да се махнат грешките,за да мога да си го запиша на диск например!И според Вас на какво се дължи този проблем?Картата памет или...
 

 

п.с. а сега пробвах да прехвърля с copt/paste от картата на харда папката с 2 клипа,но не стана,запълни се донякъде.около 3/4 ,май, и след малко изписа "Cannot copy  "името на файл/клипа".The parameter is incorerect"!какво ще рече това,има ли решение за запазване на файловете,клиповете или поне по-голямата част от тях?Благодаря Ви предварително за отговорите!

Link to comment
Сподели другаде

По принцип има програми, които могат да се опитат да извлекат файлове, но няма никакви гаранции, защото е възможно самата карта да е повредена.

Това какво общо има с текущата тема?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...