Jump to content

Видео редактор/конвертер


Препоръчан пост

Добър ден!

Търся програма с която да конвертирам и редактирам видео файлове.Основно работя с AVI,MKV,MP4 и MOV файлове.Процесорът ми поддържа Intel Quick Sync video така че ако може да има подръжка.Също така ми се налага да създавам DVD-та така че аком може да има и такава функционалност.

Благодаря предварително!

Link to comment
Сподели другаде

По принцип Avidemux трябва да ти свърши работа за всичко и е безплатна. Единственият ѝ минус е, че не поддържа Quick Sync Video. Приложенията, които поддържат въпросната технология официално и които могат да ти свършат някаква работа, са:
- PowerDirector приложенията на CyberLink, които се предлагат в различни издания с различни възможности и екстри (можеш да видиш сравнение тук);

- MediaEspresso на CyberLink;

- Video Converter и Video Editor продуктите на Movavi;

- Roxio Creator;

- Magix Video Pro X;

GOM Video Converter;
- Badaboom Media Converter (разработката на програмата е прекратена през 2012 година);

- MediaConverter и ShowBiz продуктите на ArcSoft, които обаче май не се предлагат официално от компанията, т.е. също са прекратени).

Имай предвид обаче, че всички тези програми са платени и са (така да се каже) по-сериозни. Също така не знам точно с колко и какви от нужните ти функции разполагат. Просто ги споменавам като официално (споменати на сайта на Intel) поддържащи Quick Sync Video технологията.

 

От безплатните, други програми с подобна поддръжка са HandBrake и MediaCoder, но те не могат да редактират. Nero Recode също поддържа технологията, но и тя е само конвертор и е платена.

AVS Video Converter и AVS Video Editor са също сносни, но не поддържат Quick Sync Video и са платени.

Link to comment
Сподели другаде

AVS Video Converter и AVS Video Editor са също сносни, но не поддържат Quick Sync Video и са платени.

 

Длъжен съм да уточня. Специално се обръщам към питащия. Функцията Quick Sync Video е хубава глезотия. Но какво получава човек е по-важен въпросът. Примерно, аз си имам мобилен телефон от кошмарът на 21 век - Samsung. Не знам как е попаднала тази имитаторска марка в ръцете ми, но това е друг въпрос. Та този телефон си има софтуер с драйвър за него. Инсталирам приложенията за Samsung. По време на манипулациите с файлове решавам, че трябва да отворя даден файл от телефона, за да видя какво има в него. При двоен клик се прави трансфер към временна папка и... файла се отваря, но... от мултимедиен плеър на Samsung. Същото като останалите водещи плеъри, които имаме на компютъра си, но оскъден от към функции. Задавам си въпроса. Защо аджеба ми се инсталира и този плеър? Като е на Samsung значи ли, че задължително е нещо повече от това, което имаме и с което работим на компютъра, трябва ли да използвам задължително техния плеър? Нормално е всеки потребител да си има софтуер за мултимедия, при положение, че работи с такава. В сравнение с технологията Quick Sync Video, програми за нея има, да! Също както има плеър за менъджера на Samsung. Това не означава, че щом е плеър за Samsung, значи всичко е на 6 с него. Та мисълта ми е - избери си тази програма, която умее повече неща и с която чувстваш, че ще работиш по-уверено, по-удобно и интуитивно. Ако е само заради едното бързане и използването капацитета на процесора, рискуваш да изгубиш куп функционалности по обработката и редактиране на видеото, тоест губиш качествени приложения, за които има много добра поддръжка и загрижен за потребителят персонал, в конкретния случай визирам AVS4YOU. Жалкото при тях е, че не обичат да публикуват измененията и поправките, вероятно като всички останали не са малко бъговете и чувстват, че това по някакъв начин подронва имиджа на компанията, което обяснява и трудния достъп до форума, хората биха си помислили че програмата им е съвсем объркана.

Преди два дни най-накрая излезе нова версия на AVS Video Converter. Единствено знам, че са поправили поддръжката на WMV, сега може да се прави WMV с 60 fps, тъй като преди беше само до 30 fps.

Лично аз ти препоръчвам AVS Video Converter и AVS Video Editor, ще останеш доволен и ще забравиш каква е тази технология Quick Sync и има ли тя почва на твоят компютър. :)

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за отговора!

Коя от споменатите програми според Вас си заслужава?

Чудя се за Nero Recode или Media Espresso.

Какво е Вашето мнение?

Нямам мнение, защото не съм работил с никоя от двете.

 

Колкото до мнението на Zig Zag, не му обръщай голямо внимание. Той си е рекламно лице на продуктите на AVS4ЪОУ и ги хвали при всяка възможност. Прав е, че Quick Sync Video не е абсолютно задължителна функция, защото и тя си има минуси, но греши в това, че не си заслужава да се вземе под внимание и да се използва в някои ситуации. Сигурен съм, че ако от AVS4YOU добавят поддръжка на Quick Sync Video в програмите си, Zig Zag ще е първият, който ще започне да обяснява колко важна и полезна е тази технология и ще аплодира разработчиците за тяхната находчивост.

Link to comment
Сподели другаде

Сигурен съм, че ако от AVS4YOU добавят поддръжка на Quick Sync Video в програмите си, Zig Zag ще е първият, който ще започне да обяснява колко важна и полезна е тази технология и ще аплодира разработчиците за тяхната находчивост.

 

:crazygirl2:   :crazygirl2:   :crazygirl2:

 

Оказва се всъщност, че AVS4YOU поддържат въпросното хардуерно ускорение на Intel, може би и CUDA на NVidia, моя грешка, че не съм свързал Quick Sync с процеса, тъй като никога не се интересувам от GPU, защото смятам, че няма смисъл да се товари видео картата. И може би съм прав, тъй като Auto опцията на AVS, която е заложена по подразбиране търси да използва софтуерно решение, и само ако не го намери, тогава използва хардуерно решение. Така че потребителят спокойно може да се възползва от продуктите на AVS4YOU. :beach:

 

http://i62.tinypic.com/ab70ao.png

 

http://i59.tinypic.com/kbox1w.png

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...