Jump to content

Компютърът не намира външния хард диск


Препоръчан пост

Здравейте. Проблемът ми е следния:

 

--- Имам настолен стар компютър, на който искам да вържа външен хард диск, който е без външно захранване, а само с Usb кабел. Външният хард диск е с капацитет 320 гб и е на два дяла NTSF и FAT32. Когато закача външният хард диск към настолният пс, към който и да е от 6-те usb, се чува едно чукане през 4-5 сек във външния хард диск. Разбира се външният хард диск е в отлично състояние. На какво се дължи това? Слабо захранване??? Изключих временно и двд записвачката, за да опитам дали ще завърти външния хард, но пак същото се повтори.

 

Данните за настолния пс са на снимката:

 

post-787-0-86977800-1413906786_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

На друг компютър работи. Захранването не е наред или е слабо? Според мен има разлика. 420 вата пише на него, но всички знаем че не е толкова.

Link to comment
Сподели другаде

Не е наред, най- вероятно има дефектен кондензатор(и), отвори захранващия блок и провери всички електролитни кондензатори дали има надути или   следи от изтекъл електролит. Провери и дъното също.

 

Link to comment
Сподели другаде

Отвори диспечера на устройства(Start->Run->devmgmt.msc). От лентата с менюта: View->Devices by connection. Сега разгърни ACPI based...->Microsoft Compliant system->PCI bus-разгръщай USB Universal Host Conttroller и USB Root Hub, докато намериш USB Mass Storage Device, под което е външният твърд диск. Сега щракни с десен бутон по USB Root Hub, който е над диска и избери Properties. Щрани на раздел Power и виж в колоната Power Required стойността по-малка ли е от 2x стойността, показана малко по-горе като Total power available: XXX mA per port.

 

Edit: Пробва ли диска на задна двойка (на задната стена на компютъра) USB портове?

Link to comment
Сподели другаде

Наистина остава да се обвини захранването- като се закачи товарът, "кляка" захранващото напрежение на USB портовете. Пробвай да закачиш кутията без диска. Трябва да се разпознае като някакъв USB/SATA контролер.

Link to comment
Сподели другаде

Няма как само кутията без диска. Ето това е хард диска, който както казах работи отлично вече 2-3 години и продължава да работи  

 . 

Относно захранванете...., повредено ли ще да е или просто е старо и няма как да пусне толкова ток до подобен продукт?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...