Jump to content

Проблем със стартирането на MS Office Outlook 2010


Препоръчан пост

Здравейте,

 

Потърсих информация из форумите относно програмата Outlook на MS Office 2010, но не успях да намеря нищо. Надявам

се, че темата няма да бъде в разрез с правилата на форума.

Проблемът ми се състои в това, че програмата отказва да стартира. След зададената команда се появява обичайният

диалогов прозорец, който казва, че програмата се зарежда, но след няма и минута върху него се появява втори. Това започна след като опитах да конфигурирам програмата, така че да отваря email ми в gmail, но тя не успя да се свърже и от тогава е този проблем. Опитах с диска на пакета да поправя нещата, тъй като в него има опция "Repair", но нищо не се получи. Има ли начин да поправя програмата или ще трябва да преинсталирам целия пакет?

post-25049-0-75879700-1411927965_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте,

 

Не знам дали някой освен мен ползва дадената програма, но ще се радвам, ако успея да помогна на някого. Проблемът се

породи от това, че следуспешната инсталация при първото стартиране обърках email- ите и някак си преправих папките по подразбиране, които програмата използва. По този начин всеки следващ опит програмата да се стартира беше неуспешен, защото по подразбиране тя се опитваше да зареди акаунт (папки за кореспонденция), който е невалиден. Все пак успях да реша сам проблема, което се оказа нелесна задача.

Диалоговият прозорец, който програмата извиква при първото стартиране, съдържа инструменти, чрез които потребителят да

посочи email, от където програмата да извлече информация и да спести ползването на браузър. Самият прозорец не можеше да бъде извикан, тъй като програмата вече "знаеше" от къде да зареди данните, въпреки, че "пътят", който е зададен е грешен. За целта се налага потребителят сам да стартира този прозорец, а това става от Menu --> Search programs and files, където се въвежда само "Outlook". Компютърът ще изведе списък от програми и папки, където се избира "Поща"/"Email", която се намира в разделение Control Panel. Това е всъщност диалоговият прозорец "Инсталиране на поща - Outlook", където се избира "Файлове с данни", където зададеният по подразбиране акаунт трябва да бъде премахнат, но за целта преди това трябва да се посочи, че не е "По подразбиране". Пред самото му име трябва има кръгче с отметка. Щом това кръгче е премахнато, акаунтът може да бъде изтрит. След това отново трябва да се извика прозорец "Инсталиране на поща - Outlook", но този път се избира "Имейл акаунти". Ако неправилният акаунт не бъде предварително премахнат програмата директно ще отвори вторият прозорец "Файлове с данни", а на потребителят е необходим формуляр, чрез чието попълване да означи своя email. Щом формулярът бъде попълнен остава само програмата да се свържа със сървъра на email- а.

Обръщам внимание на факта, че програмата не работи с АБВ, Mail.bg и други подобни, така че няма да може да се свърже с

акаунт от тезисървъри. Може да се свърже обаче със сървъра на Microsoft corporation - Hotmail. За да си осигуря достъп до email в Google свързах двата акаунта. Това е опция, която може да се намери в сайта на Microsoft. Може да се осъществи връзка между email- и на Google, Yahoo и др. За целта обаче е необходимо да имате съществуващ акаунт в Microsoft.

Надявам се информацията да е била от полза :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...