Jump to content

Мога ли да сменя процесора,и струва ли си?


Препоръчан пост

Здравейте хора!

Подариха ми един процесор за настолният ми компютър  AMD Athlon 64 X2 4600+,само,че в кутията няма нито охладител нито вентилаторчето...Моя е AMD Athlon 64 X2 4200+ човекът ми каза,че става за моя! Вярно е,че размери-еднакви. Socket-също.Напрежение-еднакво...Да ама ме гризът съмнения...Четох в cpu-world  техническите данни за двата процесора,уж всичко е еднакво,обаче видях,че 4600 е по-мощен от моя с 21w. За захранващия блок не се притеснявам,мисля,че е добър PSU 400W 80+ APFC - DN400 V2 а и не е

натоварен с кой знае какво!Притеснява ме охлаждането и по ниската му максимална работна

температура 65гр.докато на моя дават 71гр.Дали този охладител ще се справи?? Дали дъната платка изобщо отговаря за този процесор? Защото има много неща които не разбирам от данните,които ми пише Еверес шини и т.н.Та за това реших да питам който си разбира повече.

Слагам един рапорт на Еверес да се ориентирате за какъв компютър става дума.А и даже да става без разни модификации,като например нов БИОС защото просто този дето е на компа е последен и друг по нов няма за това дъно,нови драйвери,защото и това няма вече,всичко е последно дето съм намерила преди 2-3 години.Компа е старичък сравнително и повече няма Update. Работи с ХП Професионал,но и със 7 професионал.Две ОС са инсталирани,ХП го държа,защото имам две счетоводни програми дето не тръгват с Седмицата и един кепчар с който си записвам филми от телевизията,но за него под Седмицата няма драйвери.Та мисълта ми беше,ако става процесора,има ли смисъл изобщо от това упражнение за смяна,разглобване,свали единия,сложи другия,термопаста,пак сглобяване и т.н. , след като компа не е първа младост,а и какъв ще е ефекта!? Благодаря!

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Разликата между двата процесора на практика е минимална, а дали ще бъде усетена при реална работа зависи от това, до колко използваните програми са чувствителни към производителността на процесора.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...