Jump to content

Въпрос относно инсталатор


Препоръчан пост

Здравейте! Въпросът ми е може би малко странен, но все пак бих искал да попитам, нормално ли е докато иснталирам някоя игра и съответно инсталатора на играта си има собствена музика, тя да накъсва от време на време, докато тече инсталацията? Прави го само на лаптопа, но не и на настолния ми компютър.

Link to comment
Сподели другаде

Напълно възможно е! Компито е поостаряло и просвирването на музика по време на инсталацията не е добра идея. Тогава компютра е максимално натоварен с извличане и писане по харда. Виждал съм този проблем със Autorun имиджи.

 

Не знам какво би могло да бъде положението с Inno инсталатор, лично съм пробвал "технологията" много отдавна и музиката свири, но компито ми не е слабо и не знам дали ще се товари от някакъв си Bass.dll и EXE инсталатора.

Link to comment
Сподели другаде

Не, не е нормално. Декодирането на модулни/тракерни формати като цяло е малко по-трудно от обикновените, но си остава леко действие и не би трябвало да затормозява системата изобщо.

Може би имаш някакъв процес или драйвер, които да създават проблеми по някакъв начин. Не мога да кажа нищо повече без списък с всички процеси (от Process Explorer) или дневник от Autoruns.

Link to comment
Сподели другаде

Нека направим един тест. Направи чисто стартиране на операционната система, както е описано тук. Виж дали ще има проблем. Ако няма, значи е някой активен процес или услуга. В противен случай може да е проблемен драйвер или евентуално някакъв хардуерен проблем.

Link to comment
Сподели другаде

Изпълних указаните стъпки и на чистото стартиране пуснах въпросния инсталатор. Имаше пак накъсване, но чувстително по-малко. Пуснах същия инсталатор на друг лаптоп, но доста по-слабичък, като параметри и там се получава същото накъсване. Единствено на настолния ми компютър не се забелязва по никакъв начин, който е с процесор AMD (ако има някакво значение). Двата лаптопа са с intel.

Link to comment
Сподели другаде

Няма причина да се получава насичане при подобна дейност на такъв мощен процесор.

 

Преди да пристъпим към нещо по-сериозно, моля, възстанови оригиналното състояние. Т.е. изпълни инструкциите за чисто стартиране, като този път разрешиш забранените по-рано обекти.

 

След това изтегли Process Explorer. Стартирай нея и инсталатора и следи в Process Explorer кои процеси ще консумират повече процесорно време (поне 10-ина процента) и ги напиши тук. Ако мислиш, че ще ги хванеш в снимка, може и изображение да публикуваш, както ти е по-удобно.

 

Също така, ще помоля да дадеш снимка и от прозореца на HWMonitor.

Link to comment
Сподели другаде

Night_Raven, няма ли шанс всичко да е наред и това накъсване на музиката от инсталатора (която е негова собствена) да е нормално в даден период от време? На другото лаптопче прави същото, което е и доста по-слабичко - intel celeron 1.2 ghz и 2 gb ram. Съвсем скоро преинсталирах въпросния лаптоп, така че ОС е прясна, но и преди преинстала си спомням, че правеше същото, но не на всички инсталатори обаче. Сега също го прави само на някои. Не на всички.

Link to comment
Сподели другаде

Не мога да знам със сигурност. Възможно е наистина самият инсталатор да има някакъв проблем и проблемът да е в него. По принцип обаче се използват стандартни библиотеки за декодиране и самите инсталатори не са толкова нескопосани, така че не би трябвало да има проблем. Затова казвам, че не е нормално, но все пак е възможно това да е изключение.

 

Иначе, и трите компютъра, на които си пробвал инсталатора, ли са с Microsoft Security Essentials и Malwarebytes Anti-Malware?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...