Jump to content

Хостване на сайт за вътрешни нужди?


Препоръчан пост

Та значи въпроса ми е малко странен. Имам вътрешна мрежа от няколко компа, на единия от тях следя процесите на една машина с графика. Обаче постоянно трябва да съм пред компа да я гледам и това ми създава неудобство понеже си щъкам напред-назад.

Как мога да направя така, че тази графика да стане на сайт който да се хоства от същия комп и просто през Wi-Fi да си я гледам през таблета или телефона и да нямам нужда от интернет тоест като спре нета пак да си я виждам. Дори няма нужда да се качва в нета просто от компа през безжичната мрежа и в телефона. Просто искам да направя така, че през браузъра на телефона или таблета да си я гледам и да става през всяко устройство не просто през точно определено такова.

Айде сега помагайте и ако може да обяснявате като на малоумник ще е най-добре :haha:

Link to comment
Сподели другаде

7-ца но искам да не е свързано с интернет. Малко да поясня искам да направя сайт който ще се състои само от една графика която ще се опреснява на всеки 5 секунди и този сайт да се хоства на компа със 7-цата. Адреса на сайта да е без значение просто като се канектна от телефона към рутера да напиша адреса на тоя сайт и да гледам графиката от телефона. Всякакви варианти ще са ми полезни машината не е много мощна за това моля за някой по-лек вариант.

Link to comment
Сподели другаде

Това е супер но за моята цел нещо не ми върши работа в смисъл няма как да сложа графиката колко ли не се занимавах днес. Има ли вариант примерно да ми се вижда десктопа и всичко на него и това да се опреснява на всеки 5 секунди примерно и да е пак като тази да го качва и да мога да го браузвам и гледам през телефона?

Link to comment
Сподели другаде

То е една програма която отчита мощността и натовареността и я изписва като диаграма с час и мощност и се опреснява на всеки 2 сек. Оказа се че не мога да я кача никъде и не мога да направя така че данните да се качват. Та ако има някакъв вариант да си гледам десктопа със графиката ще е идеално

Link to comment
Сподели другаде

И тая идея не ми харесва, та се сетих за друг вариант. Тая графика по принцип се качва (по-скоро данните) в сайта на производителя и от там мога да ги гледам онлайн с юзър и парола, та има ли начин да копна сайта или поне частта с графиката, да го хоствам от моя комп и като няма нет пак да си я гледам?

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
...

Много са ти размити понятията, да не кажа лаишки.

Подобен мониторинг на linux - сървър се прави от комбинация snmpd + mrtg. Там виждаш всичко, всичко!

Сървър, движен от прозорци е автоклизма.

 

успех

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Не знам къде си прочел линукс или сървър? Имам една малка машинка която е с много малко рам и смотан процесор на която върви един орязан уиндоус и цялата работа на тази машинка е да показва една смотана графика на един дисплей и същата тази графика да се визоализира на сайта на производителя, където си имам име и парола с които да си влизам да си я гледам и без да съм до машината. Обаче ако съм на друго място из обекта и нета ми спре и не виждам нищо за това ми трябва по някакъв начин тази графика с възможно най-малко ресурси да мога да си я гледам в локалната мрежа като се канектна към Wi-Fi то и напиша IP-то на смотаната машинка примерно.

Ако имате идеи давайде просто съм отворен за всякакви предложения :)

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте to6o-2101,

не съм вещ в тази посока, но все пак искам да ви попитам следното:

Машинка(т.е компютър) в Обекта - та там някъде имате рутер от него стига интернет до компютъра, а той е свързан някъде си(поне така го разбирам), за нещо си, което изпраща информация с графики, до тази "машинка", а тя по някакъв начин изпраща инфото до някъде си(накакъв) производител на сайта му и там с user and password я разглеждате графиката.

Ако нямате UPS, то тогава питам как по дяволите работят всички тези неща без ток? Ако имате, то връщам въпроса си?

Link to comment
Сподели другаде

Ми да случайно съм чувал за понятието електроенергия и че ми трябва за да работи компа и всичката техника там, ако питате още имам и питейна вода, канализация, слънцето грее както и на другите места и облаци има от време на време :jokingly:

 

Схемата е следната : интернет - машината с малкия комп и орязан уиндоус - дисплей с графиката - данните отиват в нета - графиката е онлайн - гледам си графиката през сайта на производителя (в другата стая; на 500 метра или на 50 километра от машината) - спира ми интернета - графиката не може да се качи в сайта понеже е лайв - не мога да я гледам на друго място освен на дисплея на машината с орязания уиндоус- не мога да я гледам в другата стая, не мога да я гледам никъде освен на дисплея а ми трябва поне докато съм в обхвата на рутера или рутерите които смятам да наслагам.

 

Ако има още нещо неясно питайте и давайте предложения какво да пробвам

Link to comment
Сподели другаде

Първо предложение - VNC viewer. Най-близо е до това, което наистина търсиш. Може да се гледа през web браузър, ако се поддържа java. Отделно има апове за iOS/Android.

Обаче не е web хостинг в нормалния смисъл.

 

http://www.realvnc.com/

 

 

VNC® remote access software for desktop and mobile platforms.

VNC allows you to access and control your desktop applications wherever you are in the world, whenever you need to. VNC has a widespread user base, from individuals to the world's largest multi-national companies, utilizing the technology for a range of applications.

 

Второ предложение Autohotkey + scripts + web page. Тук ще ти трбва някакъв аутоматор за Windows с който да заснемеш нужния джам, а после файла да се копира в директорията на web server-a ( например локална инсталациа на Apache) плюс HTML и Javascript, който да го показват и презареждат вече на самото устройство. Няма да ти допадне.

 

Кажи, баба, thank you!

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Хах колко може да е просто решението по някога. VNC не бях ползвал от години и забравих, че има и локална но дали ще стане с графиката до колкото си спомням не ставаше да си пуснеш филм и да го гледаш през VNC ще пробвам и ще кажа резултата и едно голямо тенкю :D

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...