Прехвърляне към съдържание


Снимка

Голям проблем с Windows XP и Windows 7


  • Please log in to reply
21 отговора по тази тема

#1 n1k3r

n1k3r

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 39 Мнения:

Публикувано: 22 August 2011 - 19:57

Преди бях писал тема за Windows Xp, че не ми тръгва ... тогава ми даваше син екран и некви грешки и си я карах на Винсовс 7. Та вчера реших да прейнстална Windows-а просто ей така и при последната фаза на завършването ми даде грешка ... Преместих харда си на друго PC прейнсталирах с Windows XP и оп стана с него ама идва друк проблем тук. Сега като си инсталирам драйвар (АТИ Радеон 2600 ) и ми дава черен екран и така си седи. А като искам да сложа Windows 7 там ми дава друга грешка при прейнсталация иска да ресвам PC-то. Та кажете какво да правя вече ? Видях с 1 програмка че имам объркани регистри. Дали те правят мизерии понеже бяха малко на 100 ?
Дайте идеи и съвети какво да правя ? А забравих в момента пиша от това проблемното PC без инсталирани никакви драйвари и програми.

#2 Night_Raven

Night_Raven

    Subject Delta

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 20557 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Rapture

Публикувано: 22 August 2011 - 22:06

Значи си преместил твърдия диск на друг компютър, инсталирал си там Windows, после си върнал твърдия диск в твоя компютър и сега не можеш да инсталираш видео драйвер?
Преинсталираш Windows чрез рестартиране на компютъра и зареждане от инсталационния диск? Или стартираш инсталацията директно под самата операционна система?

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение


#3 n1k3r

n1k3r

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 39 Мнения:

Публикувано: 22 August 2011 - 23:36

Извинявам се не се уточних какво направих.

Значи преди на моето PC си бях с Win XP но 1 ден ми даде син екран с некви грешки от типа 0x00000 и такива подобни при опит за прейнсталация. Тогава проверих за лоши сектори по харда и за вироси но нямаше. От него ден до преди 2 3 дена си бях на Win 7. И оная вечер реших но ново да прейнстална Win-а с обичайната 7-а но като стигне до последната фаза и ми дава грешка и до там стига. Та после реших да преместя харда в другото PC и след рестарт си прейнсталнах харда с Win XP. Сега като върнах харда в моето PC като исталирам видео драйвара и ми дава черен екран. Като ресна PC-то пак черен екран си дава. Сега в момента нямам нищо инсталирано и се чудя какво да правя. А забравих да кажа че имам 1 проблем с видео картата. Маняк съм на играта Му online и на тази игра ми зацепва видео картата и ми дава грешка. Превода на грешката беше че драйварите на видеото са отказали да работят. А другото което днес с някаква програмка от нета проверих за грешки в регистрите на PC-то и ми искъра над 100 та дали е възможно да е от там проблема и или е нещо друго ?

За сега нямам нищо инсталирано и ще почакам вашите мнения да видя какво ще ме посъветвате. :)

#4 Night_Raven

Night_Raven

    Subject Delta

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 20557 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Rapture

Публикувано: 23 August 2011 - 08:03

Ако преинсталираш както трябва - с рестарт, зареждане от диска и форматиране на системния дял, тогава регистратурата няма нищо общо. Кажи какви са хардуерните компоненти и ако не са в гаранция, огледай дънната платка и видео картата за подути и/или разтекли кондензатори.

Ето как изглеждат:
Posted Image

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение


#5 n1k3r

n1k3r

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 39 Мнения:

Публикувано: 23 August 2011 - 15:50

Проверих за подути и истекли кондензатори но няма такива. Преди имах 3 4 подути но ги смениха.
Други идеи от какво може да е?

#6 panevdd

panevdd

    Потребител

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 2869 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Сунгурларе
  • Интереси:Икономика, Информационни технологии, Пчеларство

Публикувано: 23 August 2011 - 21:15

Провери температурите и захранващите напрежения на компонентите.
Публикувано изображение Публикувано изображение
Не съществува такова нещо като абсолютна обективност. Затова ползвам Google, Wikipedia, търсачката на форума, чета някои съвети и правилата на форума.

#7 n1k3r

n1k3r

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 39 Мнения:

Публикувано: 24 August 2011 - 00:49

Е тук вече с това не съм запознат как става.


#8 Night_Raven

Night_Raven

    Subject Delta

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 20557 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Rapture

Публикувано: 24 August 2011 - 09:29

Като за начало дай снимка от HWMonitor.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение


#9 n1k3r

n1k3r

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 39 Мнения:

Публикувано: 24 August 2011 - 14:14

http://img59.imagesh...14/10485371.png

#10 n1k3r

n1k3r

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 39 Мнения:

Публикувано: 24 August 2011 - 19:18

Днес имам напредък. Успях да инсталирам видео драйвара но при самата инсталация пак имах проблеми. След като инсталнах драйвара PC-то место да се ресне то се изключи напълно.

#11 Night_Raven

Night_Raven

    Subject Delta

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 20557 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Rapture

Публикувано: 25 August 2011 - 00:26

Ако компютърът е в гаранция, ще е добре да го занесеш за преглед и почистване от прах. Ако не е в гаранция, го отвори и провери дали вентилатора на видео картата се върти и дали не е затлачен с прах. Ако е, го почисти добре. Ако се налага, демонтирай видео картата.
Ще е добре да замериш напреженията с мултиметър, ако имаш възможност. Описано е към края на тази тема.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение


#12 n1k3r

n1k3r

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 39 Мнения:

Публикувано: 25 August 2011 - 01:57

Ммм да PC-то е супер много прашно вътре. Особено вентилаторите. Ама немисля че заради това ми прави тези мизерии. Сега като тръгна да инсталвам някои програмка и последния момент ми изписва " проблем... нещо си там"

Сега се опитвам Нокиа pc сюит да инстална и ми изписва:
There was a problem installing thos hardware.
This device cannot start. (code 10)

#13 newnickname

newnickname

    емпирик

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 911 Мнения:
  • Пол:Мъж

Публикувано: 25 August 2011 - 08:49

Като е супер прашен компа, как ще видиш дали имаш нещо разкачено, подути кондензатори и/или протекли такива?
Всяко нещо си иска поддръжка, а почистването от прах е не само препоръчително, но и в тези жеги бих казал, че е задължително.
Разкачваш кутията от напрежение - всички външни кабели, поставяш я на светло, взимаш една четка от ония за рисуване с мекия косъм ...и като един археолог много внимателно почистваш всичко напрашено, като от дистанция всмукваш праха с прахосмукачката. После оглеждаш за нещо нередно по хардуера - кабели/кондензатори/бубинки, проверяваш дали се въртят всички вентилатори, закачаш всички външни кабели за кутията, уверяваш се, че са поставени правилно и пускаш напрежението.

Що се отнася до Nokia PC Suit, не стана ясно по принцип не се инсталира, но си я инсталирал преди или не си намерил правилната версия? Наскоро инсталирах тази - Nokia PC Suit 7.1

Провери в Device Manager-a дали имаш проблем с USB-контролерите (удивителни/въпросителни/липсващи) - липсващ драйвер. Пробвай да закачиш с USB кабел нещо друго и дали се разпознава от копютъра.

#14 n1k3r

n1k3r

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 39 Мнения:

Публикувано: 25 August 2011 - 16:47

Мда имам удивителни на Network adapters и на System devices.

#15 newnickname

newnickname

    емпирик

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 911 Мнения:
  • Пол:Мъж

Публикувано: 25 August 2011 - 18:11

Мда имам удивителни на Network adapters и на System devices.


Удивителните може да са неправилно инсталирани драйвери или неподходящи за конфигурацията и/или операционната система, също може да са хардуерни проблеми. Може да си забранил мрежова карта за Network Adapter-a, но там ще има и червено хиксче. Затова виж си дъното и си намери драйвери за компа, ако не е събери чарк, направо от официалния сайт на прозиводителя, за съответната операционна сиситема, която си инсталирал. И запомни, че след като инсталнеш уиндолс, следват драйверите. Трябва всичко да е 6 и Device Manager-a - доволен (никакви удивителни, въпросителни), особено пък на System Devices и чак тогава можеш да продължиш нататък с инсталирането на какъвто и да е софтуер. Пробвай да update-неш драйверите, ако може....




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители