Jump to content

Голям проблем с Windows XP и Windows 7


n1k3r

Препоръчан пост

Преди бях писал тема за Windows Xp, че не ми тръгва ... тогава ми даваше син екран и некви грешки и си я карах на Винсовс 7. Та вчера реших да прейнстална Windows-а просто ей така и при последната фаза на завършването ми даде грешка ... Преместих харда си на друго PC прейнсталирах с Windows XP и оп стана с него ама идва друк проблем тук. Сега като си инсталирам драйвар (АТИ Радеон 2600 ) и ми дава черен екран и така си седи. А като искам да сложа Windows 7 там ми дава друга грешка при прейнсталация иска да ресвам PC-то. Та кажете какво да правя вече ? Видях с 1 програмка че имам объркани регистри. Дали те правят мизерии понеже бяха малко на 100 ?

Дайте идеи и съвети какво да правя ? А забравих в момента пиша от това проблемното PC без инсталирани никакви драйвари и програми.

Link to comment
Сподели другаде

Значи си преместил твърдия диск на друг компютър, инсталирал си там Windows, после си върнал твърдия диск в твоя компютър и сега не можеш да инсталираш видео драйвер?

Преинсталираш Windows чрез рестартиране на компютъра и зареждане от инсталационния диск? Или стартираш инсталацията директно под самата операционна система?

Link to comment
Сподели другаде

Извинявам се не се уточних какво направих.

 

Значи преди на моето PC си бях с Win XP но 1 ден ми даде син екран с некви грешки от типа 0x00000 и такива подобни при опит за прейнсталация. Тогава проверих за лоши сектори по харда и за вироси но нямаше. От него ден до преди 2 3 дена си бях на Win 7. И оная вечер реших но ново да прейнстална Win-а с обичайната 7-а но като стигне до последната фаза и ми дава грешка и до там стига. Та после реших да преместя харда в другото PC и след рестарт си прейнсталнах харда с Win XP. Сега като върнах харда в моето PC като исталирам видео драйвара и ми дава черен екран. Като ресна PC-то пак черен екран си дава. Сега в момента нямам нищо инсталирано и се чудя какво да правя. А забравих да кажа че имам 1 проблем с видео картата. Маняк съм на играта Му online и на тази игра ми зацепва видео картата и ми дава грешка. Превода на грешката беше че драйварите на видеото са отказали да работят. А другото което днес с някаква програмка от нета проверих за грешки в регистрите на PC-то и ми искъра над 100 та дали е възможно да е от там проблема и или е нещо друго ?

 

За сега нямам нищо инсталирано и ще почакам вашите мнения да видя какво ще ме посъветвате. :)

Link to comment
Сподели другаде

Ако преинсталираш както трябва - с рестарт, зареждане от диска и форматиране на системния дял, тогава регистратурата няма нищо общо. Кажи какви са хардуерните компоненти и ако не са в гаранция, огледай дънната платка и видео картата за подути и/или разтекли кондензатори.

 

Ето как изглеждат:

http://i.imgur.com/zIr3I.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Днес имам напредък. Успях да инсталирам видео драйвара но при самата инсталация пак имах проблеми. След като инсталнах драйвара PC-то место да се ресне то се изключи напълно.
Link to comment
Сподели другаде

Ако компютърът е в гаранция, ще е добре да го занесеш за преглед и почистване от прах. Ако не е в гаранция, го отвори и провери дали вентилатора на видео картата се върти и дали не е затлачен с прах. Ако е, го почисти добре. Ако се налага, демонтирай видео картата.

Ще е добре да замериш напреженията с мултиметър, ако имаш възможност. Описано е към края на тази тема.

Link to comment
Сподели другаде

Ммм да PC-то е супер много прашно вътре. Особено вентилаторите. Ама немисля че заради това ми прави тези мизерии. Сега като тръгна да инсталвам някои програмка и последния момент ми изписва " проблем... нещо си там"

 

Сега се опитвам Нокиа pc сюит да инстална и ми изписва:

There was a problem installing thos hardware.

This device cannot start. (code 10)

Link to comment
Сподели другаде

Като е супер прашен компа, как ще видиш дали имаш нещо разкачено, подути кондензатори и/или протекли такива?

Всяко нещо си иска поддръжка, а почистването от прах е не само препоръчително, но и в тези жеги бих казал, че е задължително.

Разкачваш кутията от напрежение - всички външни кабели, поставяш я на светло, взимаш една четка от ония за рисуване с мекия косъм ...и като един археолог много внимателно почистваш всичко напрашено, като от дистанция всмукваш праха с прахосмукачката. После оглеждаш за нещо нередно по хардуера - кабели/кондензатори/бубинки, проверяваш дали се въртят всички вентилатори, закачаш всички външни кабели за кутията, уверяваш се, че са поставени правилно и пускаш напрежението.

 

Що се отнася до Nokia PC Suit, не стана ясно по принцип не се инсталира, но си я инсталирал преди или не си намерил правилната версия? Наскоро инсталирах тази - Nokia PC Suit 7.1

 

Провери в Device Manager-a дали имаш проблем с USB-контролерите (удивителни/въпросителни/липсващи) - липсващ драйвер. Пробвай да закачиш с USB кабел нещо друго и дали се разпознава от копютъра.

Link to comment
Сподели другаде

Мда имам удивителни на Network adapters и на System devices.

 

Удивителните може да са неправилно инсталирани драйвери или неподходящи за конфигурацията и/или операционната система, също може да са хардуерни проблеми. Може да си забранил мрежова карта за Network Adapter-a, но там ще има и червено хиксче. Затова виж си дъното и си намери драйвери за компа, ако не е събери чарк, направо от официалния сайт на прозиводителя, за съответната операционна сиситема, която си инсталирал. И запомни, че след като инсталнеш уиндолс, следват драйверите. Трябва всичко да е 6 и Device Manager-a - доволен (никакви удивителни, въпросителни), особено пък на System Devices и чак тогава можеш да продължиш нататък с инсталирането на какъвто и да е софтуер. Пробвай да update-неш драйверите, ако може....

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...