Цитат
Night_Raven
За всички типове потребители (от пълните индианци до професионалистите) важи правилото софтуерът (операционна система + приложенията) да e актуален. Това, както вече казах, е гръбнакът на една сигурна система.
Добре че не съм чувствителен
Цитат
Night_Raven
Писнало ми е да чета, че за Linux няма зловреден код и експлойти. О, има! Особено експлойти.
Мохикан.
capnemo , може ли вирус в мрежовата карта да компрометира
Линукс ?
capnemo
Да, защото той работи върху процесора на мрежовия контролер и може да подслушва трафик независимо от ОС
Но все пак говорим за така наречените host adapters, които имат собствен процесор и памет за да отнемат част от товара на централния процесор по обработка на мрежов трафик
Мохикан.
Но може ли да прави промени по самата операционна система , да поеме пълен контрол над нея ?
capnemo
Не мисля че ще е лесно, поради доста причини: различни ОС, версии на ядрата, версии на драйвери. Но мисля че с помощта на драйверите може да се намъкне и то в ринг 0 (сърдете се на Майкрософт за това че в NT 4 решиха да преместят драйверите от ринг 1 и 2 в 0) Но пак ефекта му в ОС ще е
изолиран. А и би бил по-полезен (малуера в мрежовата карта) ако остава невидим и само подслушва
Все пак излиза че за момента Линукс не е по силите и за най-добрите хакери.