Jump to content

кой е най-добрия видео конвертор?


Препоръчан пост

Кой според вас и защо е най-добиря конвертор, аз изпробвах няколко и отсях 2 които са най-добрите според мен, това са: Any Video Converter Professional и Total Video Converter, разликата която открих в единия е че Total Video Converter е по-бърз, а Any Video Converter Professional е по-лесен за боравене и по-добре се справя с конвертирането на видео от конкурента си?

Ако някой от вас знае по-добър конвертор от тези двата ще се радвам да го спомене, защото аз немога да избера кой от тези които аз съм предложил да използвам...

 

 

edit: току що прочетох че колкото по-бързо конвертира една програма то толкова по-некачествен става файлът, има ли нещо вярно в това?

Link to comment
Сподели другаде

преди малко се натъкнах на Fox Video Converter 8.0.5.24 ,Програмата улеснява процедурата по конвертиране на различните формати, като автоматизира всички подпроцеси и ви дава най-доброто качество.

А също гледам че един от най-използваемите е и WinAvi Video Converter...

Link to comment
Сподели другаде

edit: току що прочетох че колкото по-бързо конвертира една програма то толкова по-некачествен става файлът, има ли нещо вярно в това?

Зависи. Може да се каже, че е вярно, защото обикновено по-качествената компресия включва по-пълноценна обработка на файла, а това означава повече изчисления от страна на процесора, което пък значи, че е нужно повече време. От друга страна обаче бавната работа на каквото и да било не гарантира качествена работа. В случая всички тези програми разчитат основно на ffmpeg и MEncoder, така че би трябвало да се справят за сходно време, ако използват сходни параметри. Какви параметри обаче използват вече не мога да кажа, защото аз не конвертирам видео. Считам това за загуба на време и/или качество.

Link to comment
Сподели другаде

Fox Video Converter 8.0.5.24 се оказа доста добър, току що го използвах за да конвертирам от MP4 в AVI и се справи сравнително бързо и добре, имах днес проблем със същото конвертиране на същия клип с Total Video Converter , проблемът при него се появи в качеството на звукът, макар че с малко настройки го оправих, но тази програмка Fox Video Converter се спрви без каквито и да е било по-финни настройки... Който иска може да я пробва и да си каже мнението за нея, но аз останах приятно изненадан...

 

А още по-хубавото на тази програма е че има опция да запазва NFO файла на даден клип, което мен много ме улеснява когато поискам да го кача в някой тракер...а на външен вид няма равна... :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

На мен пък не ми хареса тая програма Fox Video Converter. Пробвах я и видях, че няма много възможности за промяна на параметрите като Total Video Converter. Аз конвертирам предимно видеоклипове за телефон - не филми и не ми трябват субтитри.
Link to comment
Сподели другаде

има възможности за промяна, от Edit Profile можеш да въведеш каквито искаш настройки,било то за GSM или нещо друго и след това можеш да си ги запишеш.И така ще са ти винаги под ръка, и няма да си играеш да ги въвеждаш постоянно...
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
А когато Тотал и Формат не могат да разчетат даден файл(случвала ми се е с някои)какво правите?Има и други начини за конвертиране а не само с конвертиращи програми.
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

@Night_Raven,

Ти няма ли да изразиш някакво мнение? То "най-добрия" е относително понятие и ще ми е интересно да науча ти с какво работиш. На мен конвертор ми трябва предимно, за да "свивам" клипчета, снимани с програмата Fraps. За момента съм се спрял на WinAVI all in one и мога да кажа, че ми върши работа, но предполагам ти имаш повече опит от мен.

Link to comment
Сподели другаде

Аз по принцип не конвертирам от един видео формат в друг, защото нямам нужда да го правя. На мен ми трябва основно да рипвам и компресирам DVD в AVI и евентуално MKV. Когато компресирам в AVI/Xvid, използвам винаги Gordian Knot. Това за мен е категорично най-удобният и кадърно създаден инструмент за целта. Когато компресирам в MKV/H.264, което се случва доста рядко, прибягвам до MeGUI. Има и други програми, които също са добри, но тази ми допада най-много. Все още не съм напълно наясно с нея, защото ползвам основно AVI/Xvid комбинацията.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...